1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomessa ja muualla Euroopassa yritetään lentopalloennätystä karkauspäivänä

Koko Euroopassa on haastettu seuroja, muita yhdistyksiä, kouluja ja työpaikkoja pelaamaan ennätyksellisen paljon lentopallo-otteluita karkauspäivänä. Kampanja on tarkoitettu kaikille eli junnuille, amatööreille, ammattilaisille ja veteraaneille.

Kuva: Laurent Dubrule / EPA

Ensi viikon maanantaina on hieno lentopallopäivä koko Euroopassa. Karkauspäivänä on tavoitteena pelata ennätysmäärä lentopallo-otteluita ympäri Eurooppaa, koska helmikuuhun osuu yksi ylimääräinen päivä.

Suomen Lentopalloliitto on mukana Euroopan Lentopalloliiton CEV:n luomassa kampanjassa, jonka nimenä on #OneDayMore4Volleyball. Ennätystavoitteen lisäksi kampanjan tarkoituksena on saada ihmisiä liikkeelle ja tehdä lentopalloilua entistä tunnetummaksi.

Lentopalloliiton tiedotuspäällikön Kimmo Nurmisen mukaan tapahtumaan oli Suomessa ilmoittautunut liki 210 pelaajaa keskiviikkoon aamupäivään mennessä. Heidän tavoitteenaan on pelata noin 40 ottelua päivän aikana.

Tapahtumapaikkakunnat ovat Helsinki, Turku, Seinäjoki, Imatra, Kausala ja Tampere, jossa on kaksi tapahtumaa.

- Mukana ovat Kalevan Lentopallo, tamperelainen Höntsy, Turun Urheiluliitto, Tilastokeskus, Kausalan Yritys, Rajavartijan peruskurssi 23 ja Seinäjoki-Lentis.

Yhden erän otteluita 29 pisteeseen

Seinäjoki-Lentiksen puheenjohtajan Esa Kakkurin ja varapuheenjohtajan Ensio Heikinkankaan mukaan seura yrittää houkutella tapahtumaan Seinäjoen Maila-Jussien 1980-luvun mestaripelaajia. Kakkuri kertoo, että suunnitelmissa on kutsua ainakin Jari Mäntylä, Tapani Torppa ja Pekka Toppari. Kakkurin mukaan Mäntylä on jo varmistanut osallistumisensa.

- Se olisi mahtavaa, jos saisimme edes muutaman ukon mukaan Seinäjoen urheilutalolle maanantaina illalla. Lisäksi olemme haastaneet junnuja ja muita vanhoja ja nykyisiä pelaajia. Tämän myötä haemme nostetta lentopalloilulle ja näytämme omille junnuillemme, että myös ukot ja naiset osaavat pelata, Kakkuri toteaa tyytyväisenä.

CEV:n ohjeiden mukaisesti pelataan yhden erän otteluja, jotka kestävät karkauspäivän vuoksi 29 pisteeseen. Ottelut pelataan normaalisti kuudella kuutta vastaan erotuomarien valvonnassa.

Nurminen kertoo, että esimerkiksi Serbiassa tapahtumasta on tulossa todellinen kansanrieha, ja siihen on ilmoittautunut jo tuhansia pelaajia.

- Euroopan Lentopalloliiton puheenjohtaja sattuu olemaan Serbiasta.