Suora

 • Mäkihypyn MC: Zao, naisten kilpailu
 • Urheilustudio
 • Otepää, naiset
 • Alppihiihdon MC: Wengen, miesten pujottelun ensimmäinen lasku
 • Urheilustudio
 • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
 • Alppihiihdon MC: Cortina d'Ampezzo, naisten super-G
 • Urheilustudio
 • Ruhpolding, miesten yhteislähtö
 • Ampumahiihdon MC: miesten yhteislähtö, Ruhpolding
 • Otepää, miehet
 • Alppihiihdon MC: Wengen, miesten pujottelun toinen lasku
 • Chaux-Neuve, yhdistetyn hiihto-osuus
 • Ruhpolding, naisten yhteislähtö
 • Wengen, miesten pujottelu

Bisonsin oma pääoma menetetty, hätäpaketti syöty - toivoa on silti

Bisons BC Oy:n toiminta on takkuillut heti ensimmäisellä toimintakaudella ja yhtiö ilmoitti Kaupparekisteriin helmikuun alussa, että sen oma pääoma on menetetty.

urheilu
Tuukka Kotti
Tuukka Kotti on yksi Loimaalle toistaiseksi jääneistä pelaajista.Tomi Hänninen

Korisliigaseura Loimaan Bisons on tyhjentänyt pelaajapakkaansa urakalla viimeiset viikot, kun joukkueen on jättänyt kuusi ison roolin pelaajaa. Amerikkalaisvahvistusten Martin Zenon, Aubrey Colemanin, Jacob Burtschin ja Ike Udanohin lisäksi muualle ovat siirtyneet Ilari Seppälä ja Mikko Koivisto.

- Näyttää siltä, että uusia lähtijöitä ei ole enää odotettavissa ja siinä mielessä tilanne on stabiloitumassa. Lähipäivinä saamme sairastuvalta muun muassa Ronnie Clarkin pelaavaan kokoonpanoon, valotti Bisonsin hallituksen puheenjohtaja Marko Toivola.

Bisons julkaisi perjantaina verkkosivuillaan tiedotteen, jossa se kertoo hakevansa uusia pelaajia "joille rahaa suurempi motivaatio pelata on mahdollisuus näyttää osaamistaan sekä Korisliigassa että VTB-liigassa."

Palkkabudjetiksi kerrotaan ainoastaan kulukorvaukset. Toivola vahvisti, että joukkueessa on katseltu näyttöhaluja omaavien ulkomaalaispelaajien suuntaan.

Liiketoiminta tappiollista ensimmäisestä vuodesta lähtien

Bisons yhtiöitti toimintansa vuosi sitten tammikuussa. Liiketoiminta on takkuillut heti ensimmäisellä toimintakaudella, sillä Bisons ilmoitti Kaupparekisteriin helmikuun alussa, että sen osakepääoma on menetetty. Osakeyhtiölain mukaan yhtiö on velvollinen jättämään rekisteriin ilmoituksen, kun oman pääoman osuus muuttuu negatiiviseksi.

- Tähän tilanteeseen ajauduttiin helmikuussa. Oman pääoman osuus meni niin alhaiseksi, että osakeyhtiölain mukaan olemme velvollisia jättämään ilmoituksen. Toki tilanne on aavistuksen parantunut sen jälkeen, Toivola sanoi.

Toivola myöntää, tuotot eivät ole vastanneet kuluja.

- Tietyt kauden alla budjetoidut tuotto-odotukset eivät toteutuneet täysin. Ne perustuivat olettamuksiin ja se on pääsyy. Myös lahjapelaajarosterin palkkakulut ovat melkoiset, mutta haluan korostaa, että tulopuoli sakkasi ja sen takia tilanteeseen jouduttiin, Toivola painotti.

Toivolan mukaan tilanne on kehittynyt kuitenkin helmikuun alussa jätetyn ilmoituksen jälkeen.

- Jatkamme aktiivista myyntityötä, yhteistyösopimuksia. Olemme käyneet yhteistyökumppaneiden kanssa keskustelua tulevista tuista. Tukea on saatu, järjestämme huhtikuussa seminaarin ja tälläkin tavalla saamme tuloja toimintaan.

- Usko on vahva siihen, että tämä kausi selvitään kunnialla loppuun ja syksyllä jatketaan Korisliigassa pelaamista. Vahva usko on jopa siihen, että saamme Korisliigaan mukaan kilpailukykyisen joukkueen.

Hallituksen puheenjohtajan mielestä ensi kauden näkymät ovat realistisia.

VTB:ltä tulossa vielä bonusrahoja

Loimaalaisseuran syöksykierre alkoi julkisesti helmikuun alussa, kun se julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen taloustilanteestaan. Toivolan mukaan ensimmäiset hälytyskellot soivat johtoportaassa viime vuoden puolella.

- Vuodenvaihteen jälkeen totesimme, että niillä keinoilla, joita silloin oli, emme pysty kattamaan budjettivajetta muuten kuin lisämyynneillä. Siinä vaiheessa teimme ratkaisun tulla julki tilanteesta, joka oli tulossa helmi-maaliskuussa, Toivola kertasi.

Kaikesta huolimatta joukkueeseen pestattiin vielä tammikuussa uusi pelaaja, kun Aubrey Coleman liittyi joukkueeseen kuudenneksi amerikkalaisvahvistukseksi.

- Coleman halusi tulla VTB-liigaan näytille. Hän on aiemmilla kausilla nauttinut varmasti kovaa palkkaa, meillä summat olivat aika pieniä. Olimme silloin hakeneet lisätukea VTB:ltä ja saimme sitä matkakuluihimme ja muihin huomattavasti vähemmän. Kun Coleman palkattiin, uskoimme, että tuki olisi ollut merkittävämpi, mutta näin ei ollut ja päädyimme siihen, että hekilöstöstä ja pelaajapuolelta syntyvää rasitetta aletaan keventää, Toivola kertoi.

VTB-liigassa on bonuspalkkiojärjestelmä, jossa joukkueille maksetaan palkkioita sijoituksen mukaan. Toivolan mukaan ennakkoon maksetut muutamat kymmenet tuhannet eurot on käytetty, mutta kauden jälkeen maksettavia bonusrahoja ei ole syöty etukäteen.

- Liiga tilittää kauden jälkeen sijoitukseen perustuvat bonusrahat, joiden suuruutta ei vielä pysty tarkkaan sanomaan. Se riippuu ruplan kurssista ja lopullisesta sijoituksesta. Niitä ei ole etukäteen syöty, mutta varmasti juoksevia kuluja on.

Suosittelemme

Tuoreimmat