Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilveksen pudotuspelipaikka katosi Tappara-tappioon – "Niin kauan taistellaan, kun se on mahdollista"

Tappara peittosi Ilveksen Tampereen derbyssä maalein 4-2.

urheilu
Kari Heikkilä, Ilves
Ilveksen päävalmentaja Kari Heikkilä.Tomi Hänninen

*TAMPERE. *Keskiviikkoisen HPK­-pelin tavoin Ilves-vahti Hannu Toivoselle lipsahti ensimmäinen vastustajan laukaus sisään. Tapparan Tuukka Mäntylä avasi paikallisottelun maalitilin kauden ensimmäisellä Tappara­-maalillaan, kun Ilves oli siinä vaiheessa jo laukonut kahdeksan kertaa kohti Tomi Karhusen vartioimaa vierasmaalia.

Ilveksen surkeaa avauserää kuvastivat Tapio Laakson ja Markus Jokisen hölmöt kiinnipitämisjäähyt sekä Saku Salmelan lahjoittama Tappara­alivoimamaali, viimeistelijänä Jere Karjalainen.

- Hyvin pelattiin ottelun alku, sitten taas vähän höllättiin ja päästettiin kaveri mukaan peliin. Vähän on ollut viime aikoina sellaista vuoristorataa, mutta koetetaan siitä nyt päästään eroon, sanaili kahden maalin tekijä Jere Karjalainen.

- En nyt kauheasti seuraa tilastoja, mutta tiedän, että hyvin on mennyt, totesi vaatimaton Karjalainen. Nousu parhaaksi kotimaiseksi maalintekijäksi yhdessä kolmen muun maalitykin kanssa ei suinkaan ole vaatimaton saavutus.

- Kulta on meidän kopin ainoa tavoite!, totesi 18 maalin mies.

Tuomarit eivät lähteneet mukaan turhaan sanailuun

Tamperelaisyleisöä ihmetyttää Jussi Tapolan jatkuva halu pitää palavereita erotuomareiden kanssa. Tappara­-luotsilla tuntuu olevan lähes joka jäähyvihellyksen jälkeen asiaa päätuomareille.

Perjantai­-illan oikeudenjakajat Jukka Hakkarainen ja Mikko Kaukokari ottivat hyvän ja selkeän linjan, eivätkä lähteneet turhaan sananvaihtoon mukaan ollenkaan.

Toivonen vaihtoon – Ilves piristyi

Toinen erä oli kaksijakoinen Tapparan hallitessa sen alkua, ja siirryttyään 3­-0-johtoon, se näytti menevän menojaan.

Maalivahdin vaihto kuitenkin piristi Ilvestä, kun Henri Kiviaho luisteli jälleen epävarmasti torjuneen Hannu Toivosen tilalle. Markku Flinckin ja Kai Kantolan hienot yksilösuoritukset nostivat Ilveksen jo iholle, maalin päähän.

- Turha näitä valintoja on jälkikäteen spekuloida. Ei voi tehdä kuin yhden valinnan, kahdessa viimeisessä pelissä olemme päätyneet Toivoseen, vastasi Ilves­-valmentaja Kari Heikkilä uteluihin maalivahtivalinnoista.

Kolmas erä oli Ilves­-hallintaa, mutta tasoihin se ei koskaan noussut, vaan illan sankarin Jere Karjalaisen maalilla tyhjiin Tappara kuittasi kolme pistettä maalein 4­-2.

Ilves­leirissä harmiteltiin jälleen huonoa alkua.

- Tappara pääsi helposti johtoon, pelasimme hyvän kolmannen erän, mutta se ei tänään aivan riittänyt, summasi pelin Ilves­-laituri Eemeli Suomi.

- Peli kerrallaan mennään eteenpäin. En itse asiassa edes tiedä, paljonko meillä on matkaa play­offs-viivaan. Niin kauan taistellaan, kun pudotuspelipaikka on mahdollista.

Ensi joulukuussa pelataan "Sorsussa"

Ilves kantaa vetovastuun ensi joulukuussa pelattavasta Ulkojäät 2016 -tapahtumasta. Ilves kohtaa Sorsapuistossa ensin Tapparan ja seuravana päivänä HIFK:n. "Sorsussa" ei ennen ole pääsarjakiekkoa pelattu, eikä siellä ole edes katsomoita. Toisaalta tilaa siellä on runsaasti isojenkin siirtokatsomoiden pystyttämiseen.

- Onhan se huikea juttu. Ruotsissa oli ollut samantyylinen peli, siellä oli hieno meininki, yli 15 000 katsojaa. Toivottavasti saadaan "Sorsuun"samanlainen tunnelma, kertoi itsekin Sorsapuistossa juniorina paljon höntsäillyt Ilves­-hyökkääjä Suomi.

Petri Aholaita

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat