Koe uusi yle.fi

Suora

  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta
  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki

Spina hölmöili – Kärppien ratkaisija Aho teinityttöjen kuvattavana

TPS ja Kärpät pelasivat lähes 8000 katsojan edessä yleisöön menevää ja erittäin hyvää jääkiekkoa, jossa varsinaisella peliajalla jäivät maalit tekemättä.

urheilu
Sebastian Aho
Sebastian Aho (arkistokuva).Tomi Hänninen

TURKU. Kummallekin pisteet olivat tärkeitä, sillä Kärpät tavoittelee edelleen runkosarjan voittoa, ja TPS haluaa varmistaa pääsynsä kuuden joukkoon.

- Kyllä ne pinnat tiedostetaan ennen peliä, mutta ottelun aikana niitä ei muisteta. Ei se pelajalle niinkään tärkeää ole voittaa runkosarjaa, sillä pudotuspeleissä jokainen vastustaja on voitettava. Tänään pelattiin puolin ja toisin tasainen ja kontrolloitu peli. Se oli hyvää peliä molemmilta, vaikka maaleja ei nähtykään, totesi pelin jälkeen Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen.

Ottelu venyi maalittomana aina jatkoajalle ja vauhdikkaalla jatkoajalla peliä oli jäljellä 1.26, kun tuli ensimmäinen katko. Jani Hakanpää antoi aivan oikean taklauksen, jolloin TPS:n Dave Spina lensi puolivoltin ja päästyään taas jaloilleen löi takaapäin Hakanpäätä mailalla ahterille.

Kahden minuutin jäähy ja Kärpät pääsi ylivoimalle. Runsaat kaksikymmentä sekuntia ennen jatkoajan loppua Jesse Puljujärvi järjesti kiekon maalin kulmalle ja Sebastian Aho niittasi illan ainoan osuman ja Kärppien voittomaalin.

Spinalla pimeni, ja se maksoi kotijoukkueelle mahdollisuuden kahteen pisteeseen.

Sivuhuomiona todettakoon, että harvoin on nähty tv-haastattelua tehtäessä yhtä paljon teinityttöjä kuvaamassa haastateltavaa kuin tänä iltana. Kohteena kun sattui olemaan ratkaisumaalin iskenyt Nuorten Leijonien kultasankari Sebastian Aho.

Turkka Talonen

Suosittelemme

Tuoreimmat