Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Urheiluilta: Menestyksekkään urheilujan uran vaatimukset
  • Urheiluruutu

Amirkhani haluaa Suomeen hengähtämään: "Torilla tavataan"

Makwan Amirkhani sanoi haluavansa olla uransa kolmannen UFC-voiton jälkeen hetken aikaa Suomessa perheen ja läheisten luona. Onnellinen ottelija jakoi voiton jälkeen kunniaa myös vastustaja Mike Wilkinsonille.

urheilu
Makwan Amirkhani
Makwan Amirkhanilla riitti kysyjiä ottelun jälkeen.Jani Mesikämmen

LONTOO. Vapaaottelija Makwan Amirkhani oli kolmannen perättäisen UFC-voittonsa jälkeen tyytyväinen, mutta väsynyt mies. Taisto Mike Wilkinsonia vastaan oli kovaa vääntöä, mutta Amirkhani vei ottelun täyden ajan jälkeen kaikin tuomariäänin.

- Tapahtui mitä tahansa tässä, lupasin taistelevani loppuun asti. Tiesin että minulla on iso sydän tähän peliin. Vaikka kuinka sitkeä ja kova vastustaja edessäni olisi, minua ei ainakaan lopeteta helpolla ja pystyn taistelemaan loppuun asti, Amirkhani sanoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Amirkhanin kaksi edellistä ottelua UFC:ssä olivat kestäneet yhteensä vain vajaat kaksi minuuttia. Nyt ottelu kesti täydet 15 minuuttia. Ennen ottelua toisiaan kilpaa haukkuneet kilpailijat löivät tiukan väännön jälkeen kättä päälle ja Amirkhani antoi kunniaa lehdistötilassa myös vastustajalleen.

- Hän sanoi minulle, että kiitos kaveri. Sanoin hänelle, että teimme sen. Hyvän show’nhan me tulimme yleisölle antamaan. Kaikki saivat sen, mistä olivat maksaneet.

Kansainvälisen median haastattelussa Amirkhanilta kysyttiin jo UFC:n kotimaahan Yhdysvaltoihin siirtymisestä. Amirkhani hymyili asian suhteen, mutta toinen matkakohde on nyt tärkeämpi.

- Ensiksi torilla tavataan ennen kuin lähden mihinkään jenkkeihin.

Mitä se tarkoittaa?

- Menen kotiin ja olen oman kansan kanssa hetken. Olen matkustellut niin paljon, että haluan hetken olla Suomessa. Omaa kotia ei ikinä voita mikään, vaikka asuisit kuinka hulppeissa hotelleissa ja matkustaisit hienoilla autoilla. Se ei voita läheisten ja ystävien kanssa oloa.

Suosittelemme

Tuoreimmat