Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Pakotteet pitävät UFC:n poissa Helsingin-areenalta – Suomi-suunnitelmille takapakkia

Yle Urheilun tietojen mukaan Helsingin-areena ei ole vaihtoehto UFC:lle niin kauan kuin Yhdysvaltain talouspakotteet ovat voimassa ja halli venäläisomistuksessa.

urheilu
Mike Wilkinson Dana White Makwan Amirkhani
Jani Mesikämmen

*LONTOO. *Helsingin-areenan venäläisomistajien talouspakotteet vaikeuttavat huomattavasti vapaaotteluorganisaatio UFC:n Suomen suunnitelmia. Yle Urheilun tietojen mukaan yhdysvaltalaisorganisaatio ei järjestä tapahtumaa areenassa niin kauan kuin pakotteet ovat päällä tai halli venäläisomistuksessa.

Hallin entisen omistajan, Helsingin Jokereiden pääomistajan ja puheenjohtajan Harry Harkimon mukaan pakotteet eivät estä vapaaotteluillan järjestämistä areenalla. Kyse on siis käytännössä siitä, ettei UFC halua järjestää tapahtumaa venäläisomisteisella areenalla.

- Jenkkifirmat ovat tutkineet asian. Venäläisillä on 45 prosenttia osakkeista. Heillä pitäisi olla yli 50 prosenttia osakkeista, jotta amerikkalaiset firmat eivät areenalle tulisi. Tapahtuman järjestämiselle ei ole siten mitään estettä, Harkimo kommentoi Ylen Urheiluviikonlopussa.

UFC-organisaatio on käynyt neuvotteluja areenan käytöstä jo kauan sitten, ja oli lokakuussa 2014 lähellä järjestää tapahtuman siellä ennen kuin päätyi valitsemaan Tukholman.

UFC:n Euroopan pomo James Elliott sanoi Yle Urheilulle viikonlopun Lontoon tapahtuman yhteydessä, ettei pidä mahdottomana tapahtuman järjestämistä Suomessa jo vuoden 2016 loppupuoliskolla.

Puheiden toteutuminen näyttää Makwan Amirkhanin ja Teemu Packalénin voitoista huolimatta epätodennäköiseltä, vaikka UFC on tutkinut myös mahdollisuutta käyttää Nordenskiöldinkadun jäähallia tapahtumansa järjestämiseen. Yle Urheilun tietojen mukaan 8200 katsojaa vetävä halli ei kuitenkaan läpäissyt UFC:n seulaa.

Kahdesta nousevasta turkulaisottelijasta huolimatta myöskään Turun-areena ei pienemmän talousalueen takia ole UFC:lle otollinen tapahtumapaikka.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat