1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Video: Alamäkiluistelun MM-kulta ratkesi – "Yksi lajin huvittavimmista hetkistä"

Alamäkiluistelun maailmanmestaruus ratkaistiin lauantai-iltana St. Paulissa, Minnesotassa. MM-kultaan laski Yhdysvaltain Cameron Naasz ennen kanadalaiskaksikkoa Scott Croxall ja Dean Moriarty.

alamäkiluistelu st. paul
Katso video klikkaamalla kuvaa. Selostus Riku Salminen ja Lari Joutsenlahti.

MM-sarjassa paras suomalaislaskija oli sijalle 11 yltänyt Paavo Klintrup. 30 parhaan laskijan joukkoon ylsivät myös päätöskisan väliin jättänyt Miikka Jouhkimainen (24:s) ja Antti Tolvanen (29:s).

MM-pisteiden kärjessä jo ennen St. Paulin kisaa ollut Naasz jätti päätösosakilpailun finaalissa Croxallin, Ranskan Tristan Dugerdilin ja Yhdysvaltain Maxwell Dunnen taakseen ja luisteli voittoon. Naisten kilpailun ja MM-kultaa voitti Kanadan Jacqueline Legere.

Päätöskisan mielenkiintoisin hetki nähtiin kilpailun alkupuolella, kun Sveitsin Jim De Paoli ja Kanadan Shayne Renaud jäivät jumiin viimeiseen ylämäkeen ennen maalia. De Paoli päätti kivuta mäkeä ylös radan reunaa pitkin, kun taas Renaud haki vauhtia ja tuli ylös luistellen.

Maaliviivan ylitti kaksikosta ensimmäisenä Renaud.

- Tämä oli kyllä yksi huvittavimmista hetkistä, mitä voi kokea alamäkiluistelussa. Ei herranjestas! Yle Urheilun asiantuntija Lari Joutsenlahti kommentoi tilannetta.

Katso hämmentävä tilanne alla olevalta videolta. Koko päätöskisan voit katsoa yllä olevalta videolta.