Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja

Manchester City vei taas liigacupin - Liverpool taipui Wembleyn trillerissä

Manchester City on voittanut toisen kerran viimeiseen kolmeen vuoteen Englannin liigacupin.

urheilu
Manchester Cityn Fernandinho
Manchester Cityn Fernandinho EPA

Wembleylla pelatussa liigacupin finaalissa suosikki City pystyi voittoon, vaikka se lepuutti luottovahti Joe Hartia sunnuntaina.

Argentiinalainen "kakkosmolari" Willy Caballero nousi rangaistuspotkukilpailussa Manchester Cityn sankariksi torjuttuaan kolme perättäistä pilkkua.

Ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa pelaamista ja kummatkin joukkueet jättivät ratkaisun myöhempään.

Liverpoolin Fernandinhon matala kuti pienestä kulmasta livahti muuten hyvin torjuneen Liverpool-molari Simon Mignolet'n kropan ali suoraan verkkoon 49. minuutilla.

Tunnin kohdalla Cityllä oli ratkaisun paikat hyppysissään. Ensin Raheem Sterling epäonnistui maalin edestä loistavassa tekopaikassa ja sai ihmeen kaupalla pelivälineen ohi Liverpoolin maalin.

Cityllä paremmat tekopaikat peliajalla

Kaksi minuuttia myöhemmin Liverpool-puolustaja Alberto Moreno kaatoi viimeisenä pelaajana rangaistusalueen sisällä City-kärki Sergio Agueron, mutta tuomari Michael Oliver ei katsonut rikettä pilkun arvoiseksi.

Swansean manageri Garry Monk kommentoi asiaa BBC:lle ja totesi, että Morenon virhe oli päivänselvä rangaistuspotkun paikka.

Liverpoolin takaa-ajo tuotti tulosta varsinaisen ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla. Adam Lallanan tolppakudin jälkeen Philippe Coutinho laukoi luvut 1-1:een 83. minuutilla.

Cityllä oli tämän jälkeen hyvät eväät toiseen osumaan, mutta vastustajan maalivahti Mignolet venyi toinen toistaan näyttävimpiin pelastuksiin estäen Sterlingin, Agüeron ja kumppanien maaliaikeet.

Jatkoajalla ei nähty lisäosumia, joten cup-titteli meni jakoon rangaistuspotkukisalla. Liverpool aloitti pilkkukisan lupaavasti, mutta Jürgen Kloppin ensimmäinen titteli brittiseuran peräsimessä haihtui savuna ilmaan, kun Caballero torjui kolme vastustajan pilkkua perättäin. Yaya Toure onnistunut rangaistuspotku päästi Cityn juhlat valloilleen.

Liverpool oli voittanut seurahistorian 17 rangaistuspotkumittelöstä peräti 14, mutta tällä kertaa tilastot eivät auttaneet, kun vastassa oli kuuma argentiinalaisveskari, joka torjui Cityn jokaisessa tämän kauden liigacupin ottelussa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat