Hyppää sisältöön

Jukureiden toimitusjohtajan yrityksellä ulosotossa satoja tuhansia euroja – "Joudun irtisanoutumaan jos tämä tulee julki"

Mikkelin Jukureiden viime vuoden lopussa palkkaamalla toimitusjohtaja Harri Tammiruusun yrityksellä on maksamattomia velkoja yli 260 000 euroa.

Toimitusjohtaja Harri Tammiruusu. Kuva: Pekka Havukainen / Yle

Ensi kaudella liigaan nousevan Mikkelin Jukureiden tuoreella toimitusjohtaja Harri Tammiruusun yrityksellä on suuret velat ulosotossa.

Tammiruusu on toiminut yksityisenä elinkeinonharjoittajana Tammiruusu Consulting -yrityksessään, joka rekisteröitiin kaupparekisteriin joulukuussa 2012. Yrityksen toimialaksi on merkitty muu liikkeenjohdon konsultointi.

Tammiruusun yrityksellä on 28 maksuhäiriömerkintää, jotka kaikki ovat edenneet ulosottoon saakka. Yrityksen ensimmäiset maksuhäiriöt ovat syntyneet toiminnan alkuvaiheessa toukokuussa 2013. Viimeisimmät merkinnät ovat lokakuulta 2015. Tammiruusu aloitti Jukureiden toimitusjohtajana vain kuukautta myöhemmin.

Kaikkiaan Tammiruusulta saataviaan on hakenut ulosoton kautta kahdeksan eri tahoa. Yhteensä ulosottoon edennyt summa on 263 650 euroa.

– Hyvä kysymys mistä tuo summa on tullut, itselläni ei tuota ollut tiedossa, että se noin paljon. Tämä on ollut pienen piirin tiedossa. En pysty enkä halua kommentoida sen enempää, keskityn Jukureiden toimintaan. Olen omat asiat hoitanut ja hoidan jatkossakin, Tammiruusu sanoi Yle Urheilulle.

Vuonna 2013 Tammiruusun yhtiöltä jäi maksamatta seitsemän eri laskuja. Niiden summat vaihtelivat kuudesta eurosta liki 86 000 euroon. Suurempaa summa perii Helsingin ulosottovirasto.

Lisäksi esimerkiksi ruotsalaispankki Svenska Handelsbanken perii Tammiruusun yhtiöltä 31 219 euron saatavia ja perintätoimisto Intrum Justitia hieman yli 2000 euroa. Velkomusasiat ovat vahvistettu käräjäoikeudessa yksipuolisena tuomiona velkomusasiassa.

Tämä tarkoittaa sitä, että käräjäoikeus antoi yksipuolisen tuomion selvässä ja riidattomassa velkomusasiassa, ja että velallinen ei ole vastannut tai vastauksen perusteet eivät ole riittäneet asian riitauttamiseen.

Vuodelta 2014 Tammiruusun veloista yksi eteni ulosottoon saakka kun Nordea Pankki Suomi Oyj haki yksipuolisen tuomion käräjäoikeudesta 7 768 euron summalle.

"Hoidan asiani viranomaisten kanssa"

Tammiruusun yrityksen ongelmat pahenivat viime vuonna, sillä ulosottoon eteni 20 maksuhäiriömerkintää ja yhteensä 136 316 euroa. Suurinta summaa haki vuoden 2013 tapaan Helsingin ulosottovirasto, joka velkoi Tammiruusun yritykseltä 97 810 euroa. Viime vuoden aikana ulosotosta saataviaan haki Helsingin ulosottoviraston lisäksi kolme muuta tahoa, Espoon Kaupungin Pysäköinninvalvonta, Etelä-Suomen veronkanto- ja perintäyksikkö sekä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

Tammiruusu oli jättänyt maksamatta 72 euron pysäköintivirhemaksun, veroja yhteensä 35 065 euroa sekä eläkevakuutusmaksuja yhteensä 3 369 euroa. Ulosottoon edenneistä summista pienin, kuusi euroa, oli Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran Tammiruusulta velkomaa.

Ulosotoissa Tammiruusun yritys on todettu jatkuvasti varattomaksi tai velallista ei ole tavoitettu.

Ennakkoperintärekisteristä yritys poistui huhtikuussa vuonna 2015, mutta sen tilaksi on merkitty yhä aktiivisesti toimiva.

– Hoidan asiani viranomaisten kanssa ja tahojen kanssa sovitulla tavalla, olen pitänyt nämä erillään. Joudun irtisanoutumaan jos tämä tulee julki. Henkilökohtaisesti tämä on sellainen isku, että en voi jatkaa tehtävässä. Tämä ei tee hyvää Jukureille, meillä pitäisi olla nyt työrauha, Tammiruusu sanoi Ylelle.