Jo kolmas ruotsalaiskäry lyhyen ajan sisään - "Jättimäinen isku ruotsalaiselle yleisurheilulle"

Abeba Aregawin positiivinen dopingtesti on kolmas ruotsalaiskäry parin vuoden sisällä.

urheilu
Abeba Aregawi toi Ruotsille maan ensimmäisen mitalin sitten Osakan MM-kisojen vuonna 2009
Abeba Aregawi toi Ruotsille Moskovassa 2013 maan ensimmäisen yleisurheilun MM-mitalin sitten Osakan MM-kisojen vuonna 2009.EPA

Ruotsalainen huippujuoksija Abeba Aregawi kärähti dopingtestissä annettuaan positiivisen näytteen Etiopiassa vuoden alussa. Ruotsin yleisurheilujohto sai tiedon Aregawin dopingin käytöstä kaksi viikkoa sitten. Tietoa pantattiin maanantaihin asti kansainvälisen yleisurheiluliiton toiveiden mukaisesti.

Ruotsin valmentaja Karin Torneklint astui maanantaina käryn jälkeen median eteen.

- Kaikki ovat kauhistuneita ja surullisia. Tämä on jättimäinen isku kaikille, jotka ahertavat ruotsalaisen yleisurheilun puolesta, Torneklint sanoi Expressenille (siirryt toiseen palveluun).

- Tämä on traagista. Haluaisin melkein mennä vain kotiin makuulle ja vetää peiton pääni päälle.

Aregawi on jo kolmas positiivisen dopingnäytteen antanut ruotsalaisyleisurheilija lyhyen ajan sisään. Hiljattain ruotsalaiset joutuivat selittelemään Adil Bouafifin ja Niklas Lindstedtin testituloksia. Bouafif on moninkertainen Ruotsin mestarin pitkien matkojen juoksuissa ja Lindstedt kuulantyöntäjä. Molemmat jäivät kiinni dopingin käytöstä vuonna 2014.

- Nyt emme voi tehdä muuta kuin odotella B-näytteen valmistumista. Tämä on pahinta mitä tiedämme. Teemme ylimääräisiä testejä, jotta välttäisimme tällaiset tilanteet.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat