Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Bäckström haikeana Calgaryyn: ”Paljon tunteita”

Niklas Bäckström tuli siirtorajan umpeutumisen viimehetkillä kaupatuksi Minnesotasta Calgaryyn. Kymmenen vuotta Minnesotassa viettäneelle suomalaiselle lähtö joukkueesta ei ollut helppo.

urheilu
Niklas Bäckström maalilla.
Niklas Bäckström.Iikka Pirttikoski

VANCOUVER. Niklas Bäckströmille, 38, maanantai-iltapäivä oli tunteiden vuoristorataa. Kymmenen vuotta Minnesota Wildia edustanut Bäckström tuli kaupatuksi siirtorajan umpeutuessa Wildista Calgary Flamesiin vaihdossa hyökkääjä David Jonesiin. Calgaryyn matkasi myös kuudennen kierroksen varausvuoro kesälle 2016.

Toisaalta kauppa oli kolmosvahdin asemaan jumittuneelle Bäckströmille valtava helpotus. Toisaalta lähtö Minnesotasta kymmenen vuoden jälkeen ei ollut helppoa.

- Kymmenen vuotta on pitkä aika. Paljon tässä on tunteita nyt pinnassa. Kävin tuossa hakemassa kamoja hallilta ja siellä tuli huoltajia sekä hallihenkilökuntaa kiittelemään kaikesta. Ei se helppoa ollut, Bäckström nieleskeli Yle Urheilulle.

Tunnevuoristoradan yläosassa kellossa on eri ääni. Selvää on, että viimeksi tammikuussa 2015 pelanneelle suomalaiselle kauppa oli myös valtava helpotus.

- Totta kai on. Päällisin puolin tässä on intoa täynnä. Saan uuden mahdollisuuden ja pääsen näkemään jotakin uutta. Kuitenkin tässä on aika raskas kausi alla. Saa edes kauden loppuun hieman uutta vaihtelua ja piristystä. Kuten ”Juti” sanoo, niin mennään eteenpäin, ”Nikke” hymyili.

Omissa käsissä

Bäckström oli maanantaina oman tilanteensa herra. Suomalaismaalivahdin sopimuksessa oli siirron estävä pykälä, jonka HIFK-kasvatti oli kuitenkin valmis heivaamaan päästäkseen pelaamaan toisaalla.

- Mun suostumus tähän kauppaan tosiaan tarvittiin. Periaatteessa tämä kaikki oli mun omissa käsissä, että mitä tässä tapahtuu. Tämä on mun kymmenes kausi NHL.ssä ja on kiva vihdoin päästä näkemään, mitä on pelata kanadalaisessa joukkueessa, Bäckström innostuu.

Pelaaminen on silti Bäckströmin tapauksessa edelleen kiven takana. Calgarylla on nyt – kuten Wildillakin oli – kolme maalivahtia. Joni Ortion ja Jonas Hillerin eteen voi olla vaikea kiilata etenkään, kun Bäckströmillä on peleistä yli kolmentoista kuukauden tauko.

Toisaalta Flamesilla ei ole juuri nyt yhtäkään kuumaa maalivahtia – ei ole ollut Karri Rämöä lukuun ottamatta koko kaudella. Eik Rämö pelaa loukkaantumisen vuoksi enää tällä kaudella.

- Vähän sama tilanne siellä on kolmen veskarin kanssa kuin täälläkin oli. Minnesotassa olisi pitänyt tapahtua niin paljon, että olisin saanut minkäänlaista mahdollisuutta. Mutta onhan tämä iso haaste, kun itsellä ei paljon pelejä alla ole. Töitä pitää tehdä, mutta intoa riittää, Bäckström vakuuttaa.

Bäckstöm lentää tiistaina Bostoniin ja liittyy Flamesin mukaan vieraskiertuueelle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat