Suora

  • Sportmagasinet

Keskisormen mitalla voittoon – Blues katkaisi pitkän kurimuksen

Päävalmentaja Jyrki Ahon saama ulosajo herätti Bluesin, joka voitti KalPan 2-1 ja katkaisi 12 ottelun tappioputkensa. Tulistunut päävalmentaja näytti suihkukomennuksen jälkeen kansainvälistä käsimerkkiä ottelun tuomaristolle.

urheilu
Antti Suomela, Blues
Antti Suomela. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Blues katkaisi 12 ottelua kestäneen tappioputkensa hurjan taistelun päätteeksi, kun KalPa kaatui jatkoajalla 2-1-lukemin. Dramaattisen ottelun ratkaisija oli voittomaalin 12 sekuntia ennen summeria laukonut Antti Suomela, joka teki myös espoolaisten tasoituksen minuutti ennen kolmannen erän päättymistä.

- Olen aiemminkin onnistunut maalinteossa, mutta nyt tuli erikoiseen paikkaan tappioputken päättäjänä. Voin sanoa että hyvältä tuntuu, Suomela hymyili ottelun jälkeen.

Suomelan suoritukset hullaannuttivat täysin espoolaisyleisön, joka oli kauden kolmanneksi suurin. Se sai todistaa kaksi pelaajan ulosajoa ja yhden toimihenkilön suihkukomennuksen.

Yleisö oli äärimmilleen viritetty etenkin päätöserän episodin jälkeen. Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho lensi suihkuun protestoituaan espoolaisille tuomittua joukkuerangaistusta pelin viivyttämisestä. Suihkuun lennettyään kuumana käynyt valmentaja lähetti terveisensä tuomarille näyttämällä keskisormea.

Valmentajakin elää tunteella mukana ja antaa kaikkensa meidän puolesta. Me teemme sen kaukalossa ja saimme siitä pienen lisäpotkun lopussa

Antti Suomela Jyrki Ahon ulosajosta.

Ottelun jälkeen Aho ei ollut haastateltavissa, eikä myöskään otteluvalvoja ollut halukas asiaa kommentoimaan.

- Ne ulosajot ja muut kuuluvat tähän juttuun, välillä niitä tulee. Koko ajan päätimme taistella koko ajan, päättyi miten päättyi. Tietenkin se omaa peliä vähän sekoitti, kun alivoimaa joutui koko ajan pelaamaan, voittosankari Suomela pohti.

- En itse nähnyt, mistä Jyrki lensi pihalle, joten pienen hämmennyksen se siihen laittoi. Se vaan kertoo, että valmentajakin elää tunteella mukana ja antaa kaikkensa meidän puolesta. Me teemme sen kaukalossa ja saimme siitä pienen lisäpotkun lopussa, kun tuntui että saimme joka jutusta jäähyn ja he eivät mistään.

Blues on koko kauden taistellut läpi kaukalon ulkopuolisten vaikeuksien, kun pelaajia on lähtenyt ovista ja ikkunoista. Talousongelmien takia loppukauden kokoonpano on ollut hyvin nuori, mutta taistelutahto ei Espoosta poistu.

- Me annamme aina kaikkemme. Emme ole kokenut jengi, mutta taistelemme joka kerta täysillä ja se riittää, mihin riittää. Toivottavasti se riittää voittoon vielä monta kertaa tällä kaudella, Suomela sanoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat