Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Sportmagasinet
  • Sykähdyttävin hetki 2017
  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Tarina suomalaisesta sisusta
  • Ampumahiihdon MC: Naisten pikamatka

Pärmäkoski ainoana suomalaisena välieriin - kolaroi saksalaishiihtäjän kanssa

Krista Pärmäkoski ylsi ainoana suomalaisena Kanadan-kiertueen avauskisassa Gatineaun sprintissä välieriin. Kohtaloksi koitui kolari Hanna Kolbin kannsa.

urheilu
Krista Pärmäkoski
Krista PärmäkoskiTomi Hänninen

Hiihdon maailmancupin Kanadan-kiertue pyörähti käyntiin Gatineaun sprinteillä.

Karsinnasta tiensä jatkoon selvittivät suomalaishiihtäjistä Krista Pärmäkoski, Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen sekä Martti Jylhä, Anssi Pentsinen ja Matias Strandvall. Laura Monosen, Matti Heikkisen ja Lari Lehtosen kilpailu päättyi karsintaan.

Kaikkien jatkoon päässeiden suomalaisten matka tyssäsi jo puolivälierissä Krista Pärmäkoskea lukuun ottamatta.

Ainoana suomalaisena välierävaiheeseen selvinnyt Pärmäkoski koki kovia semifinaalissa, kun suomalainen kolaroi erän puolivälissä Saksan Hanna Kolbin kanssa. Kaikki neljä kilpasisarta pääsivät rytäkän myötä karkumatkalle, jonka kiinni kuromiseen Pärmäkoskella ja Kolbilla ei ollut rahkeita. Finaaliin rykivät erästä Stina Nilsson Ruotsista ja Heidi Weng Norjasta.

- Hiihto oli koko ajan erä erältä parempaa, välierässä tullut kompurointi maksoi aika paljon, Pärmäkoski tiivisti kisan Ski Team Finlandin tiedotteessa.

Loppukilpailu oli norjalaisen Maiken Caspersen Fallan heiniä. Nilsson kiri toiseksi ja USA:n Jessica Diggins kolmanneksi.

Välieränsä viimeiseksi jääneen Pärmäkosken sijoitus oli lopputuloksissa 12:s. Kerttu Niskanen oli 22:s, Anne Kyllönen 27:s ja Laura Mononen 40:s.

Miesten kisassa ykkönen oli Venäjän Sergei Ustjugov ennen Ranskan Richard Jouvea ja Yhdysvaltain Simeon Hamiltonia.

Martti Jylhän sijoitus oli 13:s, Matias Strandvallin 21:s ja Anssi Pentsisen 27:s. Karsiutuneet Heikkinen (62.) ja Lehtonen (65.) jäivät tuloslistan heikommalle puolikkaalle.

- Yllättävän hyvä päivä siihen nähden, miten hankalaa on ollut, sellaista kattoon syleskelyä ollut tässä edelliset päivät. Vähän samalla lailla, kuin Matiaksellakin (Strandvall), meinannut flunssaa pukata päälle aika pahastikin, Jylhä selvitti.

Suosittelemme

Tuoreimmat