Koe uusi yle.fi

Suora

  • Oi maamme!: Muistatko?
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • He pelaavat rahasta
  • Välierä: Pauli Nevala - keihäänheittäjä
  • Elävä arkisto: Pesäpallo - Suomen kansallispeli

Kärpät tylsytti Tapparan - "Niiden ylivoimapeli oli äärimmäisen tehokasta"

Kärpät onnistui tekemään maalin jokaisella ylivoimallaan.

urheilu
Esa Pirnes
Esa Pirnes teki Kärppien avausmaalin.Tomi Hänninen

Oulussa illan teemaksi kohosi erikoistilannepeli. Paremmalla jalalla likkunut Kärpät oli loksauttanut ylivoimapelinsä tehokuosiin. Kotijoukkue iski maaliin jokaisesta ylivoimastaan jättäen Tapparan tylysti nollille.

Kahden viime kauden finalistit tarjosivat avauserässä kauden vauhdikkainta peliä. Etenkin Kärpät oli vireessä. Omassa päädyssä ei vierashyökkääjille juuri jäänyt tilaa ja hyökkäyspäähän isännät rynnistivät vauhdikkaasti ja taidolla.

Kärpät hyödynsi molemmat ylivoimansa tyylikkäillä maaleilla. Esa Pirnes napautti ranteella mielipaikaltaan yläkulmaan Juuso Ikosen yläputkilaukauksen jälkeen erän puolivälissä. Lopussa puolestaan Sebastian Aho väläytti pelinlukutaitoaan tarjoamalla Jesse Puljujärvelle upean mahdollisuuden laukoa suoraan syötöstä 2-0.

Toiseen erään luisteli jo terästäytynyt Tappara. Kärppien maalille oli kuitenkin tosi vaikeaa päästä ja kotijoukkue peitti laukauksia esimerkillisesti. Erän edetessä paine kääntyi jälleen vieraspäätyyn. Illan kolmas ylivoima toi taas tulosta isännille. HPK:sta Ouluun palannut Sakari Manninen ohjasi Markus Nutivaaran viivavedon tyylikkäästi ohi Tomi Karhusen. Maali oli Mannisen kauden ensimmäinen Kärppä-maali.

Kolmannessa erässä Kärpät jatkoi tiivistä puolustamistaan viimeisenä lukkona varmaotteisesti torjunut Sami Rajaniemi. Mika Niemi teki tyhjään maaliin itselleen henkisesti tärkeän osuman Sebastian Ahon loistavasta esityöstä. Niin Kärpät kuittasi selkeän 4-0 voiton.

"Joukkue tuntuu hyvältä"

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki matkaili pelipäivänä Helsingissä ja joukkueen valmistaminen jäi muiden harteille. Marjamäki nautti näkemästään.

- Hienosti oli valmennusryhmä virittänyt joukkueen. Se tuntuu erittäin hyvältä. Osaaminen tuli tänään esiin. Pelissä oli paljon hyviä asioita. Sami Rajaniemi jatkoi maalilla hienosti ja neloslinja oli tänään sitä mitä pitääkin. Tappara on laadukas joukkue, mutta numerot tänään olivat enemmän meidän hyvyyttä, Marjamäki tunnelmoi.

Kärppiin palannut Sakari Manninen maalasi tälle kaudelle ensimmäistä kertaa Kärpille. "Mane" sai vastuuta myös ylivoimalla ja syystä hänkin oli tyytyväinen peliin

- Oltiin hyvin valmistautuneina peliin. Maalivahtipeli ja erikoistilanteet toimi. On erittäin hyvä fiilis.

- Harmittaa ettei Kerhossa (HPK) pelit menneet pidemmälle. Nyt on uusi mahdollisuus ja nautitaan siitä. Perjantaina hieno tunteikas kärkikamppailu (HIFK) edessä. Nordiksella on hieno pelata, Manninen iloitsi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ei ollut tyytyväinen joukkueensa tasoon.

- Tänään ei päästy pelin vaatimalle tasolle. Pienet asiat tehtiin huonosti, siinä se ero tuli. Kärpät luisteli ja pisti painetta meille. Lisäksi niiden ylivoima oli äärimmäisen tehokasta, Tapola kehui vastustajaa.

Tapparan kapteeni Jukka Peltola vahvisti Kärppien paremmuuden.

- Peli ratkesi tänään siihen, että Kärpät oli alussa nälkäisempi. Nakkasi ylivoimalla sitten pari maalia ja me tehtiin alivoimalla virheitä. Se puhalsi meidän palkeista ilmat pois.

- Kolmanteen erään saatiin vähän yritystä, mutta ei maaleja. Kyllä me jahdattiin ja yritettiin simppelimmin maalille. Ihan turha mitään kärkikyniä yrittää, vaan kiekkoa maalille ja perään, Peltola mietti.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Suosittelemme

Tuoreimmat