1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Blues linjasi konkurssiuhan keskellä: "Toiminta jatkuu kuten tähänkin asti"

Jääkiekon SM-liigassa pelaavalla Bluesilla on puolitoista viikkoa armonaikaa välttää konkurssi neuvottelemalla velkojiensa kanssa.

Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Blues kertoo tiedotteessaan, että sen toiminta jatkuu akuutista konkurssiuhasta huolimatta.

Bluesin mukaan sen taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy on ilmoittanut tyytymättömyytensä siihen, ettei sitä hyväksytty yrityssaneeraukseen.

Bluesin johto neuvottelee parhaillaan konkurssivelkojiensa kanssa konkurssihakemusten poistosta ja siihen vaadittavista maksuista.

- Tästä on alustavasti sovittu jo verottajan kanssa, tiedote kertoo.

Alun perin taustayhtiön konkurssimenettelystä oli tarkoitus pitää suullinen käsittely tuomioistuimessa keskiviikkona 9. maaliskuuta, mutta käsittely on siirretty pidettäväksi maanantaina 14. maaliskuuta.

Jos velkojien kanssa saadaan sovittua konkurssihakemusten pois vetämisestä, peruuntuu myös käsittely konkurssimenettelystä. Tällöin seuran tavoitteena olisi myös avata joukkorahoituskampanja uudestaan.

Jos niin sanottu vapaaehtoinen yrityssaneeraus ei onnistu, ajautuu Jääkiekko Espoo Oy konkurssiin. Blues tiedottaa asiasta seuraavan kerran torstaina 10. maaliskuuta.

Seuran tiedotteessa todetaan lisäksi erikseen, että ensi maanantain kotiottelu SaiPaa vastaan pelataan normaalisti.

- Seuran toiminta jatkuu tällä välin kuten tähänkin asti, tiedotteessa seisoo.

Blues jäänee SM-liigan viimeiselle sijalle. Sillä on vielä kolme runkosarjaottelua tätä kautta jäljellä.