Pelaajayhdistys hämmästelee Bluesin puheita yrityssaneerauksesta – "Pelaajien eläkkeitä yritetään leikata"

Pelaajayhdistys on huolissaan, ettei moni nuorempi pelaaja välttämättä ymmärrä, mistä asiassa on hänen osaltaan kyse eikä osaa siksi vaatia, että eläkepottiin ei kosketa.

urheilu
Espoo Blues logo
Liiga

Espoolaisen Bluesin olemassaolon edellytykset käyvät vähiin päivä päivältä eikä seuran torstaina julkistama haave "vapaaehtoisesta" velkasaneerauksesta ole yksiselitteinen. Velkoja on toki saatava neuvoteltua pienemmäksi, jos seura haikailee toiminnan jatkumista.

Pelaajayhdistys ei sen sijaan kuuntele suopein mielin puheita velkojen leikkaamisesta.

- Bluesilla on hoitamatta lakisääteisiä pelaajien eläkemaksuja tältä ja kahdelta edelliseltä kaudelta, summa on arviolta 170 000 euroa. Ilmeisesti Seura haluaa neuvotella myös tätä velkaa pienemmäksi, käytännössä se tarkoittaa pelaajien eläkkeiden leikkaamista, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela selventää.

- Asia koskee noin 50 - 60 pelaajaa, jotka ovat pelanneet seurassa tällä tai edelliskausilla ja joiden vuositulo ylittää eläkevakuutuksen rajan, joka on tänä vuonna 11 060 euroa, Saarela jatkaa.

Toiminnanjohtaja hämmästelee velan leikkaamispuheita myös siksi, että Pelaajayhdistykseen pelaajien edunvalvojana ei olla oltu yhteydessä aiheen tiimoilta. Etenkin moni nuorempi pelaaja ei välttämättä ymmärrä, mistä asiassa on hänen osaltaan kyse eikä osaa siksi vaatia, että eläkepottiin ei kosketa.

- Tässä kohtaa edunvalvojana pelaajien osalta olisi Pelaajayhdistys. Minun tehtäväni on valvoa pelaajien etua, siksi haluan nostaa tämän asian esille, Saarela jatkaa.

- Pelaajien osalta en hyväksyisi minkäänlaista alennusta, päinvastoin, maksamattomille eläkemaksuille pitäisi maksaa korkoa. Edelleen täytyy muistaa, että pelaajien eläke karttuu vain maksetuilla eläkevakuutusmaksuilla toisin kuin muulla työsuhteisella Blues-henkilöstöllä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat