1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Latvala fiilisteli, Ogier nyrpisteli – "Hyvä mieli on"

Jari-Matti Latvala on karannut perjantain lenkin jälkeen jo 32,1 sekunnin johtoasemaan ennen tallikaveriaan Sébastien Ogieria.

Kuva: Miika Wuorela

Latvala tiesi, mistä narusta vetää. Ogierin nujertamiseksi aamun ensimmäisellä erikoiskokeella onnistuminen oli avainasemassa. Ja sen Latvala myös teki.

Volkswagen-kuljettajien mittelö päättyi EK4:llä reilusti Latvalan eduksi. Suomalainen tekaisi erikoiskokeelle 22,1 sekunnin pohja-ajan, ja Ogier oli lyöty. Huoltoalueelle Leoniin saapui tyytyväinen suomalainen.

- Hyvä mieli on, ei siitä pääse mihinkään. Lauantaina kisa jatkuu, ja edelleen minulla on hyvä lähtöpaikka. Mutta kuten olen muutamille muillekin jo todennut, Sébastien Ogier yrittää loppuun asti, Latvala hymyili Yle Urheilulle.

Myös lauantain lenkillä Ogier joutuu avaamaan tietä muille. Hyötyjänä on erityisesti tallikaveri Latvala, joka nollasaldollaan pääsee lähtemään reitille "kuuman ryhmän" viimeisenä autona.

Latvala ei tyydy pelkästään tarkkailemaan tilannetta, vaan haluaa ennaltaehkäistä tallikaverinsa mahdolliset hyökkäysyritykset.

- Jos saisin vähän vielä lisättyä johtoani. Saisin sillä tavalla sunnuntaiksi tilannetta helpotettua 80 kilometrin erikoiskokeelle. Mutta keskitytään nyt ensin lauantaihin ja koetetaan saada hyvä rytmi päälle.

Miika Wuorela, Meksiko