Runkosarjan voitto jäi ratkaisematta – Lukko jatkaa taistelua

Helsingin IFK tuli Raumalle varmistamaan runkosarjan voittoa ja Lukko taistelemaan kotihallissaan paikasta auringossa, kuuden parhaan joukossa.

urheilu
Janne Niskala, Lukko-puolustaja
Janne Niskala, Lukko-puolustajaTomi Hänninen

Ottelun ensimmäiset minuutit näyttivät, että stadilaiset halusivat todella varmistaa seurahistoriansa ensimmäisen runkosarjan voiton. Kova karvaus Lukon päädyssä tuotti ensimmäisen neljän minuutin aikan monta ensiluokan maalintekopaikkaa.

Yrittämään pääsivät muun muassa Roope Hintz ja Tomas Zaborsky parikin kertaa, mutta Ryan Zapolski piti raumalaiset pelissä mukana. Alkuun näytti, että Lukko jännitti tärkeää ottelua, niin tahmeaa peli oli.

- En tiedä yllättikö IFK:n kova alku meitä, mutta emme ainakaan olleet siihen yhtään valmiita, kertoi ottelun jälkeen Lukko-pakki Janne Niskala.

Ensimmäisen erän ainoan maalin teki kuitenkin Lukko. Peter Tiivola syötti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Janne Lahdelle, joka veti suoraan syötöstä ja Ville Husso IFK:n maalissa oli voimaton.

- Me tulimme peliin todella raikkaasti, eikä eilinen tiukka vääntö Kärppien kanssa näyttänyt painavan. Paikkoja oli tehdä, mutta tänään ei onnistunut, tiivisti ensimmäisen erän ja koko ottelun IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Ahosen maalissa ratkaisun makua

Toisen erän alku oli ensimmäisen toisinto. IFK tuli kovaa päälle, eikä raumalaisten peli lähtenyt liikkeelle millään. Maali roikkui ilmassa, kunnes Tomas Zaborsky nuolaisi. Mies sai kääntyillä kaikessa rauhassa yksin Lukon maalin edustalla ja iski kiekon toisella yrittämällä verkkoon.

Pian tämän jälkeen Risto Dufva Lukon peräsimessä otti aikalisän ja sen jälkeen Lukon kone alkoi käynnistyä.

Toisen erän lopussa Lukko-pakki Rony Ahonen katkaisi IFK-syötön, nousi maalille ja survoi Lukon 2-1 taukojohtoon.

- Ahosen maali oli meille tärkeä. Tietysti jokainen tiesi, että pystymme paljon parempaan kuin kahdessa ensimmäisessä erässä, sanoi Janne Niskala.

Myös Törmänen näki Toisen erän loppuun tulleen maalin pelin käännekohdaksi.

- Siitä se lähti ja Lukko oli kolmannessa erässä parempi.

Kolmanteen erään Lukko tulikin aivan erilaisella vaihteella kuin kahteen ensimmäiseen. Heti erän alussa Aaron Gagnon survoi kiekon maaliin, mutta tuomariston mukaan teki sen potkaisemalla eivätkä numerot muuttuneet.

Myöhemmin Lukon voiton sinetöivät maaleillaan Niskala ja Teemu Nurmi. Jotain kolmannesta erästä kertovat maalivahtien torjunnat: Zapolski 1, Husso 7.

Runkosarjan ratkaisut siirtyivät viimeisille kierroksille

IFK-luotsi Törmänen ei näyttänyt kovin murheelliselta, vaikka seurahistorian ensimmäinen runkosarjan voitto jäikin vielä varmistamatta.

- En tiedä kuinka paljon pelaajat siitä keskenään puhuvat. Minä en ainakaan puhu tai mieti. Seuraavaan peliin pitää keskittyä ja kerätä energiat sinne.

- Meidän taistelu jatkuu, tänään kiitos jäätävän pelin pelanneelle Zapolskille, summasi puolestaan Janne Niskala.

IFK:lla on runkosarjassa jäljellä ottelut Ässiä ja SaiPaa vastaan. Lukko puolestaan kohtaa kahdella viimeisellä kierroksella Pelicansin ja KalPan.

Teemu Kahila

Suosittelemme

Tuoreimmat