Koe uusi yle.fi

Suora

  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta
  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki

Kärpät upotti TPS:n Oulussa - "Toisessa erässä olimme eri sarjassa"

Eilen makean jatkoaikavoiton Jyväskylästä saalistanut TPS oli täysin tuuliajolla Oulussa. Kärpät murjoi kuuden joukkoon tähyävän vieraansa peräti 8-2.    

urheilu
Kärpät juhlii.
Tomi Hänninen

Isännät käyttivät armotta hyväkseen tilan vieraiden maalilla ja pommitti kauden leveimmän voittonsa laajan onnistujajoukon voimin.

Kaksi edellistä keskinäistä peliä oli päättynyt 1-0 lukemiin. Nyt ei maaleja pihdattu. Avauserässä maaliverkko heilui peräti neljästi. Lisämaaleihinkin riitti paikkoja. Kärppien 1-0 johtomaali syntyi irtokiekosta Saku Mäenalasen toimesta jo ajassa 0.49.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin herätteli joukkojaan välittömästi reagoiden aikalisällä. Se tuottikin tulosta tasoituksen muodossa jo ajassa 2.56. Dave Spina ohjasi ylivoimalla tasoituksen maalin edestä.

Avauserän hahmoksi kohosi kotijoukkueen Sebastian Aho kahdella ohjausmaalillaan. Avauserän jälkeen Aholla oli jo 19 osumaa ja hän vankisti asemaansa myös joukkueensa kultakypäränä.

Toisen erän alussa tuoksui jo vahvasti pelin ratkaisu. Kärpät siirtyi Mika Pyörälän ylivoimaosumalla jo 4-1 johtoon. Sitä ei kyennyt estämään edes TPS:n maalille vaihdettu Teemu Lassila. Vieraiden maalin edustalla oli tänään reilusti tilaa. Sitä käytti hyväkseen myös isäntien Jari Sailio iskiessään irtokiekosta 5-1. Kun Lasse Kukkonen ohjasi ylivoimalla ja Mika Pyörälä maalasi vielä läpiajosta, niin kahden erän jälkeen taululla oli peräti 7-1 lukemat

Mika Pyörälä ohjasi maalin edestä ylivoimalla "kypärätempun" täyteen Ahon tarjoilusta kolmannen alussa .Jerry Ahtola iski vastahyökkäyksestä pientä lohtua vieraiden toisella osumalla.

Hieno reagointi joukkueelta

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui joukkueensa ilmettä eilisen Helsingin tappion jälkeen.

- Hieno reagointi joukkueelta eilisen jälkeen. Joukkue vastasi hienosti huutoon. Liikuttiin ja reagoitiin kaukalossa paremmin, Marjamäki kehui.

- Joukkue osoitti hyvää luistelukuntoa toisena iltana peräkkäin. Saku Mäenalaselta hieno ja vahva paluu kokoonpanoon. Tänään syntyi semmoinen onnistumisen kierre.

Kärpiltä neljä pelaajaa kirjasi tililleen neljä tehopistettä. Erityisen iloinen Marjamäki oli ketjun Mäenalanen (1+1) - Manninen (0+2) - Pyörälä (3+1) vahvasta hyökkäysroolista.

TPS:n Ari-Pekka Selin yritti saada porukkansa hereille nopeasti otetulla aikalisällä.

- Vain hetkeksi se auttoi. Ensimmäisessä erässä oltiin samassa pelissä, mutta toisessa jo eri sarjassa, Selin harmitteli.

- Kun kahdessa pelissä omiin menee 14 kertaa, niin ei ole vaikea miettiä mitä parantaa. Nyt täytyy laittaa rivit kuntoon porukalla.

Ensimmäistä kertaa Kärpille maalannut Jari Sailio korosti runkosarjan viimeisten pelien tärkeyttä pudotuspeleihin valmistautumisen kannalta.

- Päästiin antamaan viimeiset höyryt ulos eilisestä ja saatiin onnistumisia laajalla rintamalla. Oli hyvät neljä viisikkoa koko pelin ja luisteluvoimaa riitti. Oltiin parempia, Sailio summasi.

- Sopeutuminen Kärppiin on sujunut ihan hyvin. Parempaan päin mennään koko ajan. Jalkakin on lähtenyt aukeen ja viisikkopeli on mennyt parempaan suuntaan. Maali tuo aina itseluottamusta ja hyvää mieltä. Sen jälkeen haluaa aina vain enemmän laittaa joukkueen eteen, Sailio kuvaili.

- Viimeiset runkosarjapelit ovat valmistavat pelit pudotuspeleihin ja valmistautuminen niihin pitää hoitaa vimpan päälle. Kirkkain silmin noihin peleihin.

Pekka Pietilä

Suosittelemme

Tuoreimmat