Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jättiyllätys Las Vegasissa: UFC:n kuumin tähti hävisi!

Nate Diaz voitti UFC196-illan dramaattisessa pääottelussa Conor McGregorin.

urheilu
conor mcgregor
Conor McGregor. (Arkistokuva)AOP

Vapaaottelun tämän hetken puhutuin tähti, Irlannin Conor McGregor hävisi Las Vegasissa järjestetyn UFC196-illan pääottelussa Yhdysvaltain Nate Diazille.

Kaksi painoluokkaa ylemmässä sarjassa otellut hyöhensarjan mestari McGregor lähti otteluun ennakkosuosikkina, mutta joutui pettymään rajusti.

Diaz jäi alakynteen heti ottelun alussa, mutta sinnitteli avauserän hyvin. Toisessa erässä Diaz käänsi ottelun itselleen ja löi rajun iskujenvaihdon jälkeen McGregorin lattiaan. Lopulta 30-vuotias jenkkiottelija otti voiton takakuristuksella.

Diaz on nyt voittanut 29 ammattilaisottelustaan 19, joista yhdeksän kuristuksella. 2000-luvulla kenelläkään ei ole enemmän kuristusvoittoja kuin Diazilla.

- Tarkoituksena oli aloittaa hitaasti. Olen kuitenkin nopeampi kuin kukaan. Tiesin voittavani kun löin hänet lattiaan, Diaz totesi ottelun jälkeen Viasatin lähetyksessä.

McGregorin, 27, piti alun perin otella kevytsarjan mestaruudesta Rafael dos Anjosia vastaan, mutta brasilialaisottelija vetäytyi titteliottelusta loukkaantumisen vuoksi. Diaz sai kutsun otteluun vain 11 päivän varoitusajalla.

- Luulin, että hoitelin hänet avauserässä. Toisessa erässä olin kuitenkin tehoton. Löin liikaa käsiin ja muuta. Tulen takaisin ja ottelen uudestaan, McGregor kommentoi.

Illan toisessa pääottelussa naisten kääpiösarjan mestaruusvyö vaihtoi taas omistajaa, kun Miesha Tate otti yllättävän kuristusvoiton Holly Holmista. Hurja taisto ratkesi vasta viidennessä erässä, kun haastaja Tate pääsi toista kertaa ottelussa yrittämään takakuristusta.

Holm ei suostunut luovuttamaan, mutta tuomari keskeytti ottelun mestarin tajunnan hämärryttyä. Holm voitti mestaruuden marraskuussa lajin suurimmalta naistähdeltä Ronda Rouseyltä, jota vastaan hänelle oli kaavailtu myös uusintaottelua.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat