Bryantin Lakers kampitti NBA:n suursuosikin - historiallisen kova yllätysvoitto

Los Angeles Lakers voitti hallitsevan mestarin Golden State Warriorsin kotonaan ja aiheutti sarjakärjelle vasta kauden kuudennen tappion.

Kuva: EPA

Los Angeles Lakers järjesti NBA:ssa yhden kauden suurimmista yllätyksistä, kun se voitti sunnuntaina hallitsevan mestarin Golden State Warriorsin 112-95. Lakersin kotiyleisö odotti näkevänsä vain Kobe Bryantin viimeisen kohtaamisen Warriorsin ja tähtitakamies Stephen Curryn kanssa, mutta 19 000 -päinen areena pääsikin todistamaan harvinaista näytöstä. Tappio oli Warriorsille vasta kauden kuudes.

- Tämä auttaa joukkuettamme kasvamaan. Kaikki lähtee siitä, että luotamme omaan puolustuspelaamiseemme, Bryant sanoi ottelun jälkeen.

- Nuorten pelaajien on tärkeää nähdä, miten tärkeää on keskittyä tekemään pienet asiat huolellisesti. Kun kiinnittää huomiota niihin, hyviä asioita tapahtuu.

Ykköstykit Lakersin voitossa olivat 25 pistettä heittänyt Jordan Clarkson ja D'Angelo Russell 21 pisteellään. Bryant viimeisteli 24 minuutissa 12 pistettä. Warriorsilta Stehpen Curry heitti 18 pistettä osuen vain kerran kymmenestä kolmen pisteen heiton yrityksestään.

- Pelistämme puuttui kaikki energia. Nämä ovat niitä iltoja, joita haluaisi välttää kaikin keinoin, Curry totesi.

Warriors jahtaa yhä kaikkien aikojen parasta NBA-kautta. Ennätystä pitää hallussaan kauden 1995-96 Chicago Bulls, joka voitti kauden aikana 72 ottelua ja hävisi ainoastaan 10. Kiilatakseen edelle Warriorsin tulee voittaa jäljellä olevista 21 ottelustaan 17.

Voittoprosenttien valossa sunnuntain yllätys oli suurin NBA:n historiassa. Joukkueiden voittoprosenttien ero on huikea 72,7, eikä koskaan aiemmin yhtä suuri altavastaaja ole kyennyt kampittamaan ennakkosuosikkia.