Venäläiskäryt jatkuvat – nyt vuorossa tennistähti Sharapova

Maria Sharapova kertoi maanantaina antaneensa positiivisen doping-näytteen Australian avoimissa. Kyse on samasta aineesta, mildronaatista, kuin taitoluistelija Jekaterina Bobrovalla.

urheilu
Maria Sharapova lyö palloa.
Maria Sharapova.EPA

Venäläinen tennistähti Maria Sharapova piti maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa kertoi antaneensa positiivisen doping-näytteen Australian avointen yhteydessä. Sharapova putosi turnauksen puolivälierissä hävittyään Serena Williamsille. Venäläistähti ei ole kilpaillut tammikuun turnauksen jälkeen.

Sharapova sanoo käryn johtuneen WADA:n muutoksista kiellettyjen aineiden listalla. Doping-rikkomus tuli mildronaatista, josta myös taitoluistelija Jekaterina Bobrova kärysi maanantaina. Myös ruotsalaisjuoksija Abeba Aregawi kärysi taannoin samasta aineesta.

Mildronaatti, toiselta nimeltään meldonium, on Latviassa kehitetty lääkeaine, joka rasituksessa suojaa sydäntä hapenpuutteelta. Itä-Euroopan maissa sitä on käytetty lääkkeenä sydäninfarktin yhteydessä. Suomessa se ei ole hoidollisessa käytössä. Aineen on eläinkokeissa todettu nostavan testosteronitasoa.

Sharapova on viisinkertainen Grand Slam -voittaja ja olympiahopeamitalisti Lontoosta vuodelta 2012. 28-vuotias Sharapova oli aikanaan myös maailmanlistan ykkönen.

Lähteet: SkySports, Reuters, Antidoping.fi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat