1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Naisleijonien valintasoppa puhutti - "Kuulostaa Kauniit ja rohkeat -draamalta"

Naisleijonat puolustaa MM-pronssia ilman luottomolari Noora Rätyä ja vakiohyökkääjä Karoliina Rantamäkeä.

Kuva: Tomi Hänninen

Yle Puheen Kiekkokierroksella keskusteltiin Kaj Kunnaksen johdolla Noora Räty -tapauksesta, jota kommentoi studiosta käsin myös Ylen asiantuntija Juha Lind.

"Maailman paras naismaalivahti" Räty jätettiin rannalle Kanadassa pelattavista MM-kisoista, jotka käynnistyvät Naisleijonien osalta 28. maaliskuuta Venäjä-ottelulla.

Miksi Räty jäi rannalle?

- Minulle ei ole kerrottu syitä, mutta uskon, että se johtuu suurelta osin helmikuun tapahtumista, kun pelasin KJT:ssä maajoukkueen ollessa samaan aikaan Ruotsissa. Ihan oma moka se oli ja anteeksi olen pyytänyt sen johdosta, jutteli Räty. 

- Luulen, että lähden MM-kisoihin seuraamaan otteluita paikan päälle ja kannustamaan joukkuetta, Räty suunnitteli.

Valmentaja-Mustonen ei halunnut ruotia enää asiaa

Naisten vakiohyökkääjä, Venäjällä ammattikseen pelaava Karoliina Rantamäki joutuu myös seuraamaan arvokisat ensimmäistä kertaa 20 vuoteen tv-ruudun välityksellä. Hänellekään ei kerrottu syitä, miksi valinta ei osunut. 

Naisten maajoukkuevalmentaja Pasi Mustonen ei halunnut saapua Yle Puheen studioon, eikä antanut edes puhelinhaastattelua. Mustosen mielestä hän on jo sanonut kaiken oleellisen valintoja koskeviin asioihin.

En ole koskaan kieltäytynyt Suomi-paidasta, enkä pyytänyt koskaan erityiskohtelua

Noora Räty, maalivahti

Juha Lind pohti paljon puheensorinaa herättänyttä asiaa.

- En voi millään uskoa, että Noora on niin vaikea ihminen, ettei mahtuisi mukaan. Nyt on kyse sentään aikuisten ihmisten asioista.

- Sivusta seuranneena tämä kuullostaa ihan kuin Kauniit ja rohkeat -draamalta. Mieluummin sitä kuulisi, että keskusteltaisiin itse naislätkästä, eikä tällaisista asioista, ihmetteli Lind ja painotti, että joukkue on tässä se, joka kärsii eniten.

Räty harmitteli, että on joutunut kuulemaan ensimmäistä kertaa urallaan ihmisten suusta olevansa "kusipää" tai "primadonna".

- En ole koskaan kieltäytynyt Suomi-paidasta, enkä pyytänyt koskaan erityiskohtelua. Enkä ole vaatinut ykkösmolarin titteliä, vaikka totta kai haluan olla aina se ykkönen. Jos on joukkueessa parempi maalivahti, niin istun mielellään penkillä kannustamassa joukkuetta.

Kiekkoasiantuntija Lindin mielestä koko Naisleijonien MM-valintasopasta tulee väkisin mieleen "amatöörien puuhastelu".