Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Doping-epäillylle venäläiselle karut terveiset kilpatoverilta: "Emme halua nähdä sinua enää koskaan"

Mika Poutala saattaa nousta MM-pronssille, jos Pavel Kulizhnikovin B-näyte on positiivinen. Norjalainen Håvard Bøkko ehdottaa Kulizhnikoville elinikäistä kilpailukieltoa, jos käry käy.

urheilu
Håvard Bøkko.
Håvard Bøkko ei riemastunut kilpatoverinsa doping-epäilystä. (Arkistokuva)EPA

Venäläisen pikaluistelijan Pavel Kulizhnikovin mahdollinen doping-käry on otettu tyrmistyneenä vastaan pikaluistelupiireissä. Kulizhnikovin antamasta A-näytteestä on löytynyt meldoniumia, jonka käytöstä useampi urheilija on kärynnyt alkuviikosta.

Norjalainen pikaluistelija Håvard Bøkko lähetti Kulizhnikoville tylyt terveiset Twitter-tilillään.

- Hyvä Pavel. Jos tämä on totta, emme halua nähdä sinua enää. Koskaan. Terveisin pikaluistelumaailma, Bøkko kirjoitti ja lisäsi mukaan keskisormea näyttävän emojin.

- Olemme pettyneitä. Me olemme puhtaita ja vihaamme niitä, jotka huijaavat, Bøkko jatkoi VG:n haastattelussa.

Kulizhnikov on kevään aikana kahminut kultamitaleja pikaluistelun MM-kisoissa: hän juhli voittoa niin sprinttereiden kisoissa kuin matkakohtaisten kisojen tuhannella ja 500 metrillä.

Mikäli Kulizhnikovin B-näytekin on positiivinen, menettää hän kevään aikana voittamansa mitalit. Tuolloin Mika Poutala nousisi pronssille matkakohtaisten MM-kisojen 500 metrillä. Poutala jäi vain tuhannesosan päähän pronssimitalista Venäjän Kolomnassa.

Kulizhnikovilla on aiempaakin doping-historiaa: vuonna 2012 hän sai kahden vuoden kilpailukiellon kiellettyjen aineiden käyttämisestä.

- Toivoin, että hän olisi oppinut edellisestä kerrasta, Bøkko harmitteli ja lisäsi, että uudesta kärystä pitäisi seurata elinikäinen kilpailukielto.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: VG

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat