Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Lentopallon Mestaruusliiga: LEKA Volley - Vantaa Ducks
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

JYP vei naisten kiekkokultaa 18 vuoden tauon jälkeen

JYP kaatoi HPK:n puhtaasti voitoin 3-0 jääkiekon naisten SM-finaaleissa. Mestaruusmaalin laukoi kolmannen ottelun jakoajalla Tanja Niskanen. JYP voitti sarjakauden kaikki ottelut.

urheilu
JYP Naiset juhlivat Suomen mestaruutta.
Jenni Laine

JYP juhlii 18 vuoden tauon jälkeen jääkiekon naisten SM-kultaa. Tällä kaudella voittamaton JYP kaatoi finaalisarjassa vastustajansa HPK:n puhtaasti 3-0.

Finaalisarjan kolmas ottelu ratkesi vasta jatkoerässä, kun Tanja Niskanen iski JYPille 1-0-voittomaalin. JYP oli voittanut HPK:n kahdessa edellisessä kamppailussa 5-0- ja 3-0-lukemin.

Peli oli jännittynyttä puolin ja toisin. Hyviä paikkoja riitti, mutta maalivahdit ylsivät hyviin suorituksiin. HPK pelasi kauden parasta kiekkoaan eikä antanut JYPille mitään ilmaiseksi. Maajoukkueeseen valitut pelaajat olivat avainrooleissa.

HPK:n Susanna Tapani ja JYPin Riikka Välilä ja Tanja Niskanen olivat lähellä onnistua yksilösuorituksillaan. Myös JYPin ylivoimapyöritys sai yleisön huokailemaan.

Tanja Niskanen ratkaisi voiton

Maaleja ei kuitenkaan nähty varsinaisella peliajalla, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä. Jatkoerää ehti kulua vajaat 14 minuuttia, kun ratkaisu syntyi. Sankarin viitan sai harteilleen Tanja Niskanen.

– Ei me helpolla päästy, HPK antoi hyvän vastuksen. Mä tulin ite vasta tällä kaudella mukaan, mutta kolme edellistä kautta on ollut kirveleviä tappioita. Kyllä tämä on nyt ansaittu ja tämän eteen on tehty hommia kovasti, iloitsi Niskanen heti voitto-ottelun jälkeen.

– Kyllä se on tietysti upea tunnelma ja hieno fiilis, ei tähän voittamiseen totu koskaan. Kyllä me osattiin odottaa, että vaikea peli tulee ja pitää olla kärsivällinen. Kyllä meillä kuitenkin koko ajan oli luotto siihen, että ennemmin tai myöhemmin se maali tehdään, analysoi voittojoukkueen konkari 42-vuotias Riikka Välilä ja lisäsi, että ottelun alussa joukkueella oli vähän hermostuneisuutta havaittavissa ja maila ehkä pikkasen tutisi tärkeissä paikoissa.

JYP Naiset välieräottelussa helmikuussa 2016.
Riikka Välilä, 42, oli koko kauden JYP naisten tehopelaaja.Jenni Laine

Suosittelemme

Tuoreimmat