Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Blues-leirissä haikea tunnelma – lippu liehui silti korkealla

Siitä porukasta, millä juhannuksena pidettiin saunailtaa, ja mietittiin, millainen kausi tulee olemaan, siitä ei hirveän monta jätkää ole jäljellä, Bluesin Ilmari Pitkänen mietti runkosarjan päätöskamppailun jälkeen.

urheilu
Ilmari Pitkänen, Blues-fanit
Ilmari Pitkänen heilutti fanien seassa Blues-lippua ottelun jälkeen.Joona Vainio

Laulu raikuu Hippoksen hallissa Jyväskylässä vaikka JYP-Blues-ottelu on tauonnut jo aikoja sitten. Pelaajat käyvät haastatteluissaan pukukoppikäytävällä kunnes Ilmari Pitkänen nappaa Mikko Kukkosen mukaansa. Kapteenisto ilmestyy vielä kannattajien eteen, Pitkänen hieman arkaillen luistimillaan.

Arkailu jää kun käteen tuodaan Blues-lippu. Lippu on kuin Blues, moneen suuntaan riekaleinen mutta edelleen se heiluu voimakkaan lipunkantajan käsissä. Pitkänen ei todennäköisesti ole ensi kaudella Bluesin mies, nykypelaajista ehkä kukaan ole. Tämän kevään hän sen sijaan pelasi Bluesille, sinikeltaisille, omille joukkuekavereilleen ja ehkä ennen kaikkea jääkiekolle.

- Käytiin kopissa pieni kättelykierros läpi. Nämä on aina haikeita juttuja, seuraavan kerran pelataan joskus elokuussa. Sinne on aika paljon matkaa tästä, aika paljon kerkeää asioita tekemään. Kyllä valehtelisin, jos toisaalta ei stressaisi se, että ensi viikolla olisi taas palkkapäivä, saa nähdä, mitä sen kanssa käy, Pitkänen kertoili.

- Siitä porukasta, millä juhannuksena pidettiin saunailtaa, ja mietittiin, millainen kausi tulee olemaan, siitä ei hirveän monta jätkää ole jäljellä. Toivottavasti tämä on sellainen kausi, mitä ei tule koskaan enää koettua.

Helpotus on päällimmäinen tunne Mikko Kukkosella. Nyt tuskien kausi on ohi, nyt on lupa hengähtää.

- Tässä tilanteessa (kauden loppuminen) on helpotus. Kyllä tämä omalla tavallaan oli aika raskas loppukausi. Tehtiin kuitenkin jätkien kanssa päätös, että ei luovuteta, lyödään joka ilta, joka pelissä kaikki likoon. Pelataan toisillemme, sitä kautta pärjättiin, Kukkonen kuvasi.

- Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ei meillä ole mitään tietoa.

Nuoremmat Blues-urakoijat jatkavat vielä kauttaan siellä, missä heidän alun perin piti kasvaa, A-junioreiden mukana. Blues on kasvattanut monta sukupolvea kiekkoilijoita, tämän joukkueen nuorukaiset ovat saaneet kasvaa liiga-arjen ankeuteen kuitenkin aivan liian nopeasti. Unelmat hohdokkaasta liigakiekkoilijan elämästä ovat toistaiseksi olleet hikisiä hetkiä joukkueessa, jossa ei ole ollut välttämättä tarjota edes uutta mailaa rikkoutuneen tilalle.

Tänä maaliskuisena iltana Jyväskylässä Bluesin bussi starttaa kohti kotiareenaa, jossa odottaa saunailta. Kotimatkalla joku ehkä uskaltaa torkahtaa. Nyt saa levähtää. Arki iskee taatusti nopeasti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat