Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • He pelaavat rahasta
  • Välierä: Pauli Nevala - keihäänheittäjä
  • Elävä arkisto: Pesäpallo - Suomen kansallispeli

HIFK kairasi liigapisteet, Rau kepitti Zaborskyn maalipörssissä

HIFK vei 3-1-voiton Lappeenrannasta, mutta SaiPan Chad Rau kruunattiin maalikuninkaaksi. Tomas Zaborsky pääsi maalin päässä sentään ihailemaan runkosarjan mestaruuspokaalia.

urheilu
Corey Elkins, HIFK #91, Mikael Kuronen, SaiPa #78
Corey Elkins ja Mikael Kuronen kättelyssä.Tomi Hänninen

Runkosarjan viimeinen ottelu SaiPan ja Helsingin IFK:n välillä Kisapuistossa ei liiemmin jännitystä pelillisesti tarjonnut, kun IFK haki 3-1-vierasvoiton.

Sen sijaan Aarne Honkavaaran palkinto liigan parhaalle maalintekijälle ratkesi SaiPan Chad Raulle, sillä pahin uhkaaja HIFK:n Tomas Zaborsky (SVK) ei saanut maaliakaan aikaan ottelussa, jonka HIFK voitti. Rau teki kauden aikana 28 maalia, Zaborsky yhden vähemmän.

Runkosarjan voittajalle ojennettava Harry Lindbladin muistopalkinto sen sijaan pysyi visusti koskemattomana, koska sen taika oli hyvin voittajien tiedossa.

- Ilmeisesti sellainen myytti on olemassa, että siihen ei kosketa lainkaan, joten tyydyimme vain ihailemaan sitä, sanoi 1+1 tehot kerännyt Juuso Puustinen.

Puustisella oli selvä toive puolivälierävastustajasta, joka on selvillä ensi viikon alussa.

- Kyllähän se KalPa olisi toivevastus, koska itsekin olen Kuopiosta kotoisin. Nyt keskitymme niihin asioihin joihin itse pystyy vaikuttamaan ja muihin asioihin tässä vaiheessa on turha puuttua, hän sanoi ajatellen pudotuspelejä.

HIFK vetää ensi viikon sopivassa suhteessa treeniä ja lepoa ennen seuraavia pelejä. Puustinen mukaan runkosarjan voitto oli vain yksi steppi, joka tosin oli iso juttu.

- Nyt odotamme pitkää kevättä ja uskon että saamme hienoja tapahtumia eteen, sillä joukkueen terveystilanne on nyt todella hyvä ja viime keväästä jäi paljon hampaankoloon Tapparan mentyä välieriin.

SaiPan Ville Hämäläinen antoi joukkueelleen positiivisen arvosanan runkosarjan päättyessä.

- Olimme asettaneet tavoitteen kuuden parhaan joukkoon ja siellä olemme.

Hämäläisen mukaan SaiPa lähtee JYPiä vastaan pelaamaan hyvistä asemista, vaikkakin kolme viimeisintä ottelua päättyi tappioon.

- Paljon on toki parannettavaa, mutta paljon on asioita jotka toimivat, hän sanoi.

SaiPa huilaa nyt kolme päivää ja sitten alkaa keskisuomalaisten pureksinta. JYP on tuttu vastus parin kevään takaa. Kotiedulla ei Hämäläisen mukaan ole juurikaan etua, koska nyt pelataan vain voitosta.

- Meillä on useita vuosia yhdessä ollut joukkue joka ei kuitenkaan ole vielä saavuttanut mitään. Siinä on meidän suurin himo, päätti Hämäläinen.

Juhani Lahti Lappeenranta

Suosittelemme

Tuoreimmat