Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Espoon Bluesin konkurssikäsittely lykkääntyy? – "Asian pitkittäminen täysin vastuutonta ja jopa härskiä"

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela paheksuu Bluesin yritystä pitkittää joukkueen taustayhtiön konkurssikäsittelyä.

urheilu
Blues-fanit lakana Kunnes kuolema meidät erottaa
Tomi Hänninen

Espoon Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy on jättänyt torstaina, runkosarjan päätöspäivänä, Espoon käräjäoikeuteen valituksen yrityssaneerausmenettelyn hylkäämispäätöksestä. Taustayhtiö valittaa hylkäämispäätöksestä hovioikeuteen.

Taustayhtiön konkurssiasiaa piti käsitellä suullisesti maanantaina 14. maaliskuuta. Istunto pidetään sovitusti ja konkurssiasia pysyy Espoon käräjäoikeudessa edelleen, mutta se, saadaanko maanantain istunnossa konkurssiasiasta päätöstä, on vielä epävarmaa.

Blues nimittäin haluaa, että konkurssikäsittelyä lykätään siihen saakka, että hovioikeus on ehtinyt käsitellä Bluesin valituksen yrityssaneerausmenettelyn hylkäämisestä. Bluesin velkojat ovat puolestaan kertoneet käräjäoikeudelle, että he kommentoivat lykkäyspyyntöä maanantain istunnossa.

Yle Urheilu tiedusteli valituksen käsittelyaikataulua perjantaina, mutta Helsingin hovioikeudesta ei vielä tuoreeltaan otettu kantaa, miten kauan Bluesin valituksen käsittely voi hovissa kestää.

Espoon käräjäoikeus hylkäsi Bluesin velkasaneeraushakemuksen maaliskuun alussa, ja Jääkiekko Espoo ilmoitti tuoreeltaan tyytymättömyytensä päätökseen. Oikeuden mukaan Bluesin taustayhtiö on maksukyvytön ja on todennäköistä, että saneerausohjelma ei poistaisi maksukyvyttömyyttä.

Verovelkaa yhtiöllä oli vuoden alussa noin 457 000 euroa ja juuri verottaja vastusti saneerausmenettelyn aloittamista. Muut velkojat olisivat joko hyväksyneet saneerauksen tai eivät ottaneet siihen kantaa.

Blues on yrittänyt neuvotella velkojiensa kanssa maksujärjestelyistä ja pyrkinyt sitä kautta vapaaehtoiseen yrityssaneeraukseen. Kaikki osalliset eivät kuitenkaan hyväksy velkojen alentamista, sillä esimerkiksi Pelaajayhdistys kertoi jo aiemmin Yle Urheilulle, että rästissä olevia pelaajien lakisääteisiä eläkemaksuja ei voida neuvotella pienemmäksi.

Pelaajien kohtelu härskiä

Konkurssikäsittelyn siirtäminen pitää Bluesin sopimuspelaajat löysässä hirressä. Konkurssiin asettamisen myötä pelaajilla olisi oikeus irtisanoa työsopimuksensa kahden viikon irtisanomisajalla, mutta asian pitkittyminen hankaloittaa pelaajien sopimusten irtisanomista.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo, että puhelin on soinut jatkuvasti. Epätietoisuus pelaajien ja heidän agenttiensa keskuudessa on suuri.

- Bluesin ensi kauden sopimuspelaajien puolesta totean, että asian pitkittäminen on seuran puolelta täysin vastuutonta ja jopa härskiä toimintaa, Saarela lataa.

- Kulunut kausi ja viime kuukaudet huomioiden pelaajilla tulisi olla oikeus päästä eroon sopimuksistaan välittömästi. Ajanpeluu ja kikkailu vaikeuttavat merkittävästi erityisesti nuorten pelaajien tulevaisuutta – ensi kauden pelipaikat vähenevät koko ajan, Saarela huomauttaa edelleen.

Toisaalta konkurssikäsittelyn lykkäämisestä on myös jotain hyötyä. Nuorten SM-liigan runkosarja päättyy sunnuntaina 13. maaliskuuta ja Blues menee pudotuspeleihin. Jos taustayhtiö olisi asetettu maanantain käsittelyssä konkurssiin, pudotuspeleissä pelaaminen olisi jäänyt pesänhoitajan käsiteltäväksi.

Konkurssitapauksessa pelien jatkuminen olisi yritystoiminnan jatkumista. Bluesin tapauksessa nuorten liigassa jatkamisesta kertyy kuluja edelleen, mutta tuloja nuorten liigapeleistä kertyy olemattomasti.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat