1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sharapovan puolustuspuheenvuoro: "Sääntöjä liian vaikea löytää"

Maria Sharapova julkaisi perjantai-iltana Facebook-sivullaan tekstin, jossa hän selitti seuraajilleen dopingkäryään.

Kuva: EPA

Venäläinen tennistähti Maria Sharapova kertoi maanantaina antaneensa positiivisen dopingnäytteen Australian avoimissa. Sharapova, 28, puolusti itseään toteamalla käryn johtuneen WADAn muutoksista kiellettyjen aineiden listalla.

Perjantaina Sharapova julkaisi Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) faneilleen tekstin, jossa hän perusteli meldoniumin käyttöään. Sharapova ei omien sanojensa mukaan käyttänyt sydäntä hapenpuutteelta suojaavaa lääkettä päivittäin.

Sharapova on saanut lääkäriltä meldoniumia terveydentilansa vuoksi viimeisen kymmenen vuoden aikana.

- Vain ammattilaiset voivat arvioida potilaan tervedentilaa ja sitä, täytyykö potilaan käyttää meldoniumia pitkäaikaisesti. -- Käytin lääkettä niin kuin lääkäri oli ohjeistanut eli pieniä määriä, Sharapova painotti.

Sharapova myös hämmästelee tapaa, jolla media on käsitellyt hänen tilannettaan. Venäläispelurin mielestä hän ei ole saanut puolueetonta ja oikeudenmukaista kohtelua julkisuudessa.

Sharapova alleviivaa, ettei hänellä ole tekosyitä dopingkärylleen. Hän kuitenkin kritisoi maailman antidopingtoimiston WADAn viestintätyyliä.

Sharapovalle oli muiden huippu-urheilijoiden tavoin kerrottu viime syyskuussa sähköpostiviestillä meldoniumin lisäämisestä kiellettyjen aineiden listalle.

- Mikä viestintä? Viestit hautautuivat uutiskirjeiden, verkkosivujen ja tiedotteiden joukkoon, Sharapova totesi.

- Jotta olisin saanut tiedon asiasta, minun olisi pitänyt avata sähköpostiviesti, jonka otsikossa ei ole mitään antidopingista, klikata verkkosivu auki, kirjautua sisään, etsiä, klikata, etsiä, klikata, etsiä, klikata, selata ja lukea. Useimmat ihmiset pitäisivät sitä liian vaikeana löytää.

Lue koko Sharapovan kirjoitus tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).