Rinne vihdoinkin parhaiden joukkoon: ”Tosi makea fiilis tästä”

Pekka Rinteelle syksyn World Cup maistuu Sotshin olympiapettymysten jälkeen erityisen hyvältä.

Kuva: Iita Pirttikoski

VANCOUVER. Nashvillen suomalaismaalivahti Pekka Rinne, 33, otti erityisellä ilolla vastaan parin viikon takaisin kutsun Suomen World Cup -joukkueeseen. Loukkaantumiset pitivät kempeleläisen sivussa Sotshin olympialaisista, joten nyt Rinne pääsee vihdoin mukaan turnaukseen, jossa pelaa lajin ehdoton kärki.

- Oli tosi hienoa kuulla siitä kutsusta. Todella iso kunnia. En ole pelannut olympialaisissa enkä missään näissä isommissa turnauksissa, joten tämä on itselle tosi hieno juttu, Rinne maisteli Yle Urheilulle lauantaina Vancouverissa.

Suomi valitsi ensimmäisen kuudentoista pelaajan joukossa Rinteen ohella maalin suulle myös Tuukka Raskin. Valinta täytti Rinteen yhden tavoitteen.

- Se oli kuitenkin mulle yksi selkeä tavoite. On se ollut mielessä. Kaikki maailman parhaat pelaajat ovat siellä, pelataan Kanadassa ja koko homma on pelkästään lätkälle. Puitteet tulevat olemaan viimeisen päälle kunnossa. Siitä tulee todella siisti kokemus.

- Mulla on tosi makea fiilis tästä, Rinne naureskeli.

Rinne muokkaa tuleva kesän harjoitteluaan ollakseen huippukunnossa jo syyskuussa.

- Se täytyy miettiä uusiksi, kun pitäisi olla sitten jäällä ihan huipputikissä, kun turnaus alkaa. Ilmeisesti jäälle pitää kesällä mennä aiemmin ja treenaaminen suunnata muutenkin sillä tavalla, että on siinä tikissä. Täytyy oikein istua alas tätä miettimään.

”Aina mä haluan pelata”

Suomella on turnaukseen kaksi todellista huippuvahtia ja kolmaskin on tulossa. Kilpailu etenkin Rinteen ja Raskin välillä on kovaa – jopa hiusten halkomista. Rinne muistuttaa turnauksen erityisestä luonteesta.

- Tuollainen turnaus on vähän eri asia. Siinä pelataan niin paljon isommista asioista kuin seurajoukkueessa, missä mukana on niin paljon henkilökohtaista. Ehkä sitä kilpailua ei tuolla koe ihan samalla tavalla. Enemmänkin se, että meillä on siellä hyvät maalivahdit. Tuukkakin on aivan parhaita lajissa.

- Mutta en mä sitä kiistämään ala, aina mä haluan pelata, kun johonkin lähden, Rinne huomauttaa.

Käynnissä olevan sukupolven vaihdoksen Rinne toivottaa ilolla tervetulleeksi, vaikka se koskee etenkin hänen edessään pelaavaa puolustusta.

- Meidän nuoret jätkät on sellaisia, että ne vetää kovalla itseluottamuksella. NHL:äänkin he ovat tulleet pelaamaan niin kuin ovat aina pelanneet. Jätkät on tällaisia rohkeita taitopelaajia ja se on hyvä merkki. Tämän kauden jälkeen pojat ovat syksyllä taas vuoden kokeneempia, Rinne vakuuttaa.

- Vaikka vaihdos on iso etenkin pakeissa, tulevaisuus on todella valoisa. Me ollaan pieni maa, jolla ei ole sellaista volyymia kuin vaikka Ruotsilla, mutta tuotetaan tälläkin hetkellä tosi hyviä yksilöitä.