NHL:n suomalainen työjuhta kerää kehuja: ”Todella näkyvä pelaaja”

Nashville Predators kasvatti Miikka Salomäkeä AHL:ssä kaikella maltilla kaksi ja puoli vuotta. Tällä kaudella raahelainen on vihdoin tehnyt näyttävän sisääntulon NHL:ään.

Kuva: AOP

**VANCOUVER. **Miikka Salomäen, 23, taival Nashville Predatorsin NHL-kokoonpanoon ei tullut helpolla. Raahelainen paini rautaliiga AHL:ssä kaksi ja puoli vuotta ennen kuin sai menneenä syksynä kunnollisen mahdollisuuden murtautua Predatorsin kokoonpanoon. Eikä Salomäki ylös päästyään ole paikastaan luopunut.

Päinvastoin.

Salomäki on kasvattanut jatkuvasti rooliaan joukkueessa. Tällä päivämäärällä Kärppien organisaatiosta NHL:ään ponnistanut Salomäki on päävalmentaja Peter Lavioletten todellinen pohjaketjujen luottopelaaja. Salomäki tappaa jäähyjä ja on kentällä etenkin johtoasemissa tärkeillä hetkillä.

Kesäisin Salomäen kanssa harjoittelevalle Pekka Rinteelle joukkuekaverin läpimurto ei tullut yllätyksenä.

- Miikka on ottanut isoja harppauksia viime vuosina. Miikka on ihan itse raivannut tiensä tähän pisteeseen käyttämällä hyväkseen mahdollisuutensa. Kaveri pelaa kuitenkin suhteellisen isoja minuutteja, Rinne kehuu Salomäkeä Yle Urheilulle Vancouverissa.

Salomäki on raivannut tietään musiikkikaupungissa luotettavuudellaan, fyysisellä preesensillään sekä monipuolisuudellaan. Laiturin 129 taklausta oli ennen lauantaita koko joukkueen paras lukema.

- Miikalle teki hyvää pelata pari vuotta AHL:ää ja oppia täkäläinen pelityyli. Nyt kaikesta näkee, miten kovasti valmentaja luottaa häneen. Miikka pelaa kaikissa tilanteissa ja on tosi monipuolinen pelaaja. Hänet voi heittää kokoonpanossa mihin tahansa, Rinne sanoo.

- On ollut tosi hienoa seurata hänen nousuaan ja pikkuhiljaa hänestä on tullut meille tärkeä pelaaja.

”Hän on todella fyysinen”

Salomäen läpimurtoa on seurattu myös seurajohdon toimesta positiivisin mielin, mistä todisteena toimii taannoin allekirjoitettu kaksivuotinen jatkosopimus. Toistaiseksi Salomäki on kunnostautunut lähinnä puolustuspelissä, mutta omaa jatkossa potentiaalia myös enempiin tehoihin.

Päävalmentaja Peter Laviolette ihailee suomalaisen tasaisuutta.

- Miikka on ollut todella näkyvä pelaaja jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Hän tekee pisteen sinne ja tänne, on todella fyysinen, luistelee hyvin ja tekee aivan pirusti töitä. Ja tämän panoksen hän tuo pöytään joka ikisessä vaihdossaan, Laviolette hehkuttaa.

- Kyky tehdä tätä joka ilta, tekee hänestä tärkeän pelaajan.

Salomäki oli vielä puolitoista vuotta takaperin Laviolettelle täysin tuntematon pelaaja.

- En tuntenut häntä käytännössä lainkaan ennen tätä kautta. Jotakin juttuja olin kuullut. Sitten hän ilmestyi syksyllä harjoitusleirille ja alkoi tehdä asioita oikein. Syksyllä hän raivasi tiensä ylös Milwaukeesta ja on nyt vakiopelaajamme. Vaikuttavaa, Laviolette päättää.