Koe uusi yle.fi

Suora

  • Lentopallon Challenge Cup: Kuusamo - Charleroi
  • Sportmagasinet
  • Urheiluruutu

Tuomarit myöntäneet tehneensä virheen - Tonterille sittenkin mitali?

Roope Tonteri menetti World Snowboard Tourin MM-pronssin tuomarivirheen vuoksi. Tuomarit ovat kuitenkin myöntäneet virheensä ja asiaa käsitellään.

urheilu
Roope Tonteri kuvassa
EPA

Pronssilta Roope Tonterin suistanut Yhdysvaltain Kyle Mack on tehnyt protestin mitalistaan. Tonteri putosi mitaleilta kun Mack nousi viimeisellä yrityksellään hopealle, vaikka backside triplakorkissa ei ollut otetta.

- Tällä hetkellä me ei pystytä tekemään protestia, mutta pronssimitalisti Kyle Mack on ottanut voimakkaasti kantaa asiaan. Hän otti itse tuomareihin yhteyttä, ja on keskustellut sekä tuomareiden että järjestäjien kanssa. Asiaa käsitellään ja meidän mielipidettä on myös kuultu, kertoo päävalmentaja Antti Koskinen Kiinasta.

Yhdysvaltalainen oli ihmetellyt laskusta saamiaan pisteitä ja sanoi kisan jälkeen Tonterille, että mitali kuuluu suomalaiselle.

- Tuomarit katsoivat hypyt videolta ja myönsivät tehneensä virheen. He itse haluavat ajaa aktiivisesti oikaisua tähän asiaan, Koskinen kertoo.

Jos tuomarit muuttavat tuloksia, on kyseessä Koskisen mukaan ennakkotapaus. Esimerkiksi FIS:n tuloksia ei voi muuttaa enää päätuomarin hyväksymisen jälkeen. WST:llä on protestointipykälä, joka periaatteessa mahdollistaa tuloksien muuttamisen jälkikäteen. Jos tuloksia muutetaan, saattaa siitä kuitenkin seurata se, että jokaisen kisan jälkeen tulee protestointiaalto.

- Melkein joka kisassa tulee väärinkäsityksiä, ja esimerkiksi keskikastin laskija saattaa kokea olevansa ihan väärillä sijoilla. Tämä on paljon raskaampi virhe ja hyvin poikkeuksellinen tilanne.

Millon Roope Tonteri sitten mahdollisesti saa mitalinsa?

- Varmasti jonkinlainen vastaus on huomiseen mennessä, Koskinen päättää.

Suosittelemme

Tuoreimmat