Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Bluesin konkurssikäsittely jatkoajalle - seuraava yritys viikon kuluttua

Tuomioistuin on lykännyt Espoon Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssiasian käsittelyä viikolla. Käsittelyä jatketaan maanantaina 21. maaliskuuta.

konkurssi
Espoo Blues logo
Liiga

Espoon Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy:llä oli tähän päivään asti aikaa välttää konkurssi neuvottelemalla velkojensa maksujärjestelyistä velkojien kanssa, mutta roikkuminen löysässä hirressä jatkuu vielä viikon.

Seura tiedotti verkkosivuillaan maanantaina, että tuomioistuin lykkäsi Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssiasian käsittelyä yhtiön rahoitusta koskevan lisäselvityksen saamiseksi. Seuraavan kerran asiaa on määrä käsitellä viikon kuluttua, maanantaina 21. maaliskuuta.

Käräjäoikeus antoi yhtiölle kielteisen päätöksen yrityssaneerauksesta viime torstaina.

Alun perin yhtiölle on sovittu suullinen käsittely tuomioistuimessa konkurssimenettelyyn liittyen jo 9. maaliskuuta. Myöhemmin tiedotettiin, että käsittely on siirretty tuomioistuimen päätöksellä maanantaille 14. maaliskuuta.

Blues halusi, että konkurssikäsittelyä lykätään siihen saakka, että hovioikeus on ehtinyt käsitellä Bluesin valituksen yrityssaneerausmenettelyn hylkäämisestä. Bluesin velkojat kertoivat käräjäoikeudelle, että he kommentoivat lykkäyspyyntöä tänään istunnossa.

Eläkemaksuissa ei neuvotteluvaraa

Espoon käräjäoikeus hylkäsi Bluesin velkasaneeraushakemuksen maaliskuun alussa, ja Jääkiekko Espoo ilmoitti tuoreeltaan tyytymättömyytensä päätökseen. Oikeuden mukaan Bluesin taustayhtiö on maksukyvytön ja on todennäköistä, että saneerausohjelma ei poistaisi maksukyvyttömyyttä.

Verovelkaa yhtiöllä oli vuoden alussa noin 457 000 euroa ja juuri verottaja vastusti saneerausmenettelyn aloittamista. Muut velkojat olisivat joko hyväksyneet saneerauksen tai eivät ottaneet siihen kantaa.

Blues on yrittänyt neuvotella velkojiensa kanssa maksujärjestelyistä ja pyrkinyt sitä kautta vapaaehtoiseen yrityssaneeraukseen. Kaikki osalliset eivät kuitenkaan hyväksy velkojen alentamista, sillä esimerkiksi Pelaajayhdistys kertoi jo aiemmin Yle Urheilulle, että rästissä olevia pelaajien lakisääteisiä eläkemaksuja ei voida neuvotella pienemmäksi.

Lähteet: Bluesin verkkosivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat