Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • He pelaavat rahasta
  • Välierä: Pauli Nevala - keihäänheittäjä
  • Elävä arkisto: Pesäpallo - Suomen kansallispeli

HIFK:n jättiareenalle väläytetään jälleen uutta paikkaa – ”vanhan jäähallin suojelu hankala asia"

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta näytti vihreää valoa monitoimihallin niin sanotulle pohjoiselle vaihtoehdolle. Lautakunnan mukaan paras vaihtoehto uudelle jättihallille olisi Nordenskiöldinkadun varrella. Jos vanha jäähalli suojellaan, suunnittelualuetta voidaan myös lautakunnan mukaan laajentaa.

urheilu
Kaupunkisuunnittelulautakunta esittää monitoimiareenan rakentamista nykyisen jäähallin tilalle Nordenskjöldinkadulle.
Helsinki Garden 2016

HIFK:n suunnittelema monitoimiareenahanke on ollut vireillä jo vuodesta 2012. Yksityisellä rahalla rakennettava kokonaisuus pitäisi sisällään jäähallin lisäksi asuntoja, hotellin ja kauppakeskuksen.

Kaupunkisuunnittelulautakunta pohti rakennuspaikaksi joko olympiastadionin eteläpuolta tai Nordenskiöldinkadun vartta. Jälkimmäinen vaihtoehdoista osoittautui lautakunnan silmissä paremmaksi vaihtoehdoksi.

- Annoimme lausunnon kaupunginhallitukselle sellaisesta vaihtoehdosta, jossa suunnittelua jatketaan pohjoisen vaihtoehdon eli Nordenskiöldinkadun viereen tulevan vaihtoehdon perusteella, kertoo kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava.

Rautava myöntää, ettei lausunto mennyt läpi ilman pohjaesityksen muutoksia. Suunnittelulautakunnan lausunto hyväksyttiin äänestyksen jälkeen.

Suunnittelualueeseen tulee joitakin muutoksia, jos vuonna 1966 avattu jäähalli päätetään suojella.

- Jos vanha jäähalli joudutaan suojelemaan, silloin otetaan Pohjoinen Stadiontie ja sen reunukset myös suunnittelualueeseen mukaan. Suunnittelualuetta laajennettiin hieman viraston alkuperäisestä esityksestä, selventää Rautava.

- Tämä suojeluasia on varmasti aika hankala asia tässä kokonaisuudessa, koska tosi asia on, että vanha jäähalli alkaa olemaan elinkaarensa päätöspuolella. 10 vuoden sisällä se vaatisi ison remontin ja sitä ennen tässä pitää tehdä ratkaisut, mitä vanhan hallin kanssa tehdään.

Suosittelemme

Tuoreimmat