Suora

  • Monte Carlo, live EK 1
  • Naisten normaalimatka, Anterselva

Tuppurainen ei innostunut taklaamiskysymyksistä - SaiPa-tähti ei viihdy jäähyaitiossa

JYPin ja SaiPan välinen puolivälieräsarja nytkähtää liikkeelle perjantaina Jyväskylästä.

urheilu
Jani Tuppurainen / kuva vuodelta 2015
Jani TuppurainenTomi Hänninen

Jyp-hyökkääjä Jani Tuppurainen haluaa aloittaa haastattelunsa ihan perushelpolla. Häneltä voisi kuulemma kysyä, millä mielellä hyökkääjä odottaa SaiPa-sarjan alkua. No, millä mielellä?

- Ihan hyvällä mielellä, aurinko paistaa, pelit kovenee, ruvetaan ratkomaan Suomen mestaruutta, Tuppurainen luettelee perinteiseen kysymykseen perinteisiä vastausvaihtoehtoja.

Tuppurainen pelasi liigauransa ensimmäiset pudotuspelit keväällä 2009, kevääseen on kirmattu kahden mestaruuden ja parin muun jalomitalin verran. Perinteistä on tokl kyse myös kun puhutaan ottelusarjasta Jypin ja SaiPan välillä.

Perinteisiin kuuluu olennaisesti fyysinen peli, vaikka taklaamiskysymyksistä Tuppurainen ei erityisemmin innostu. Ärhäkkä mies osaa kyllä hoitaa oman osansa fyysisyydestä.

Vuosi sitten keväällä Tuppurainen oli yhden pelin sivussa Kärppä-sarjasta, tältä kaudelta on muistissa astetta kovempi muistutus liigan kurinpidolta.

- Odotetaan kovia, puhtaita taklauksia, kamppailua, ei sen kummempaa, Tuppurainen muotoilee.

- Sarjaa on vaikea lähteä ennustamaan, mennään peli kerrallaan. Puolustuspeli tarkentuu, tuskin nähdään hirveätä maali-iloittelua, Tuppurainen arvelee.

Jypin joukkueessa Tuppurainen on havaitsevinaan sopivasti jännitystä mutta ennen kaikkea rentoa yhteistä tekemistä. Yhteishenki on kaikista tärkein juttu.

- Tuetaan toisiamme, oli hyviä tai huonoja hetkiä, Tuppurainen lupaa.

Kuhinaa kotikadulla

Jyväskylässä on Tuppuraisen mukaan jo kova pudotuspelimeininki, samaa on havainnut SaiPan Chad Rau Lappeenrannan raitilla. SaiPa pääsee kotiyleisönsä eteen lauantaina sarjan toisessa kamppailussa. Kannustusta ja ylävitosia saa näinä päivinä jatkuvalla syötöllä.

- Joukkueen ympärillä on hyvää kuhinaa. Fanit ovat olleet hyvänä tukena minullekin pitkin kautta, Rau kiittelee.

Liigan maalikuninkaana palkittu Rau odottaa Tuppuraisen tavoin fyysistä sarjaa ja pitkää urakkaa. Vaikka mielellään sarjan katkaisisi suoraan neljässä ottelussa, seiskapeli ei olisi mahdottomuus. Pitkä taistelu on Raun mukaan jopa todennäköinen.

- Siihen varmaan ovat molemmat joukkueet valmistautuneet.

Jos Tuppuraiselle on haastatteluissa vakiokysymykset, on kevättä kohti Raulle ollut kaksi tavallista tiedustelua. Toimittajilla on ollut asiaa joko tai tai sekä että maalien määrästä ja jäähyttömyydestä.

Palkintotilaisuudessakin Rau pääsi useaan kertaan vastailemaan kysymyksiin jäähyjen vähäisyydestä. Nollaa pukkasi runkosarjassa, turhia jäähyjä mies aikoo välttää pudotuspeleissäkin.

- Nyt se on entistä tärkeämpää. Turhat jäähyt voivat tunnetusti ratkaista pelin, jopa sarjan. Fyysisyys kuuluu meidän pelisuunnitelmaamme mutta niin se varmaan kuuluu heilläkin, Rau ennakoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat