Suora

  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Iranin lentopalloliiga ei vakuuttanut Oivasta – "Kertaakaan ei saatu ohjelmaa edes viikoksi eteenpäin"

Lähi-Idän keikka on Mikko Oivasen osalta nyt takana, mutta kausi saattaa jatkua vielä jossain muualla.

urheilu
Mikko Oivanen
Mikko Oivanen. (Arkistokuva)Matti Immonen Photography

Useissa maiden lentopallosarjoissa pudotuspelit ovat täydessä vauhdissa. Osalla ne ovat jo ohi, kuten Mikko Oivasella Iranin Superliigassa. Suomalasihakkurin peliaika jäi kauden mittaan melko vähäiseksi johtuen kahden pelaajan ulkomaalaiskiintiöstä. Muutenkaan paikallinen tekeminen ei Oivasta vakuuttanut.

- Aluksi meillä piti olla minun lisäkseni vain ulkomaalainen keskipelaaja. Myöhemmin kävi niin, että paras paikallinen yleispelaaja ei päässyt siirtymään Paykanista meille, joten seuran oli pakko ottaa tänne kolmas ulkomaalainen. Koska paikalliset keskipelaajat ovat suhteellisen heikkoja, on joukkueelle parasta, että ulkomaalainen keskari ja yleispelaaja ovat yhtä aikaa kentällä, Oivanen kertoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Tilannetta hieman helpotti se, että asiat eivät ole pelaajista kiinni. Kovin pitkälle ei kuitenkaan omia menojaan kannattanut muutenkaan suunnitella.

- Kertaakaan ei ole saatu ohjelmaa edes viikoksi eteenpäin. Tiedetään ainoastaan, mitä meillä on huomenna, mutta sekin on usein vielä muuttunut. Otteluohjelmasta näkee vain kaksi tai kolme seuraavaa peliä, suomalaishakkuri ihmetteli.

Mikko Oivasen edustama Samen Al Hojaj sijoittui Iranin Superliigan runkosarjassa neljänneksi, mutta hävisi välierissä Sharmayie Bankille 0-2. Edessä olisivat olleet siis pronssiottelut Urmiaa vastaan, mutta toisin kävi.

- Peliäkään ei pelattu. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa vierasjoukkueet eivät menneet pelipaikalle ja kolmas peruttiin Paykanin valmentajan kuolemantapauksen johdosta. Lopulta molemmat joukkueet olivat pronssilla.

Iranin keikka on Oivasen osalta nyt ”onnellisesti” takana, mutta kausi saattaa jatkua vielä jossain muualla.

- Ehkä menen pelaamaan loppukaudeksi vielä Eurooppaan. Katsotaan tilanne kuitenkin rauhassa.

Maajoukkue ei kuitenkaan ole enää 216 maaottelun miehellä mielessä. Pitkä ura ja ympärivuotinen rasitus ovat vaatineet veronsa.

- Tämä kausi on ollut huomattavasti helpompi kuin yksikään aikaisempi. Kesällä pitää hoitaa taas ukko kuntoon, että jaksaa ensi kauden, Oivanen päätti.

Suosittelemme

Tuoreimmat