Hyppää sisältöön

Suomalaisvenekunnalle takaisku – Silja Lehtinen valmis auttamaan maapaikkakarsinnassa

Suomen purjehdusmaajoukkueen toinen 49er FX -venekunta joutuu muuttamaan kokoonpanoaan juuri ennen tärkeää kilpailua. Uransa jo lopettanut Silja Lehtinen on valmis auttamaan

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff Lontoon olympialaiset. Kuva: Pepe Korteniemi/SPV

Suomen toisen 49er FX -venekunnan kippari Sinem Kurtbay loukkasi polvensa viime perjantaina Palma de Mallorcalla. Aluksi vamma vaikutti lievältä, mutta kotimaassa tehty magneettikuvaus paljasti polvilumpiojänteen olevan osittain revennyt. Loukkaantuminen sattui pahaan ajankohtaan, sillä Palma de Mallorcalla kilpailtavat maapaikkakarsinnat alkavat pääsiäismaanantaina. Euroopan kiintiössä on jaossa enää yksi maapaikka Rio de Janeiron olympialaisiin, ja se jaetaan Palmalla.

Venekunnan gastin, Silja Kanervan mukaan Kurtbayn kilpailukunnosta tiedetään viikon päästä, mutta varuiksi hän houkutteli Espanjaan mukaan Lontoon olympiapronssikaverinsa Silja Lehtisen.

- Silja lähtee auttamaan meitä mielellään, vaikka onkin toki pahoillaan Sinemin loukkaantumisesta. Hän sai lääkärin työnsä järjestettyä ja matkustaa kanssani Palmalle ensi tiistaina. Jos Sinem kuntoutuu ajoissa, kisaan hänen kanssaan, mutta jos polvi ei parane tarpeeksi, on Silja käytettävissä myös regattaan, Kanerva iloitsi liiton tiedotteessa.

Lehtinen päätti menestyksekkään purjehdusuransa syksyllä 2013. Hän purjehti Lontoon jälkeen kauden verran 49er FX:ää Mikaela Wulffin kanssa, ja oli nuorempana huipulla pienemmässä skiff-veneluokassa, 29erissa.

49er FX:n maapaikkaa Suomelle tavoittelee myös maajoukkuevenekunta Noora Ruskola-Camilla Cedercreutz.