Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Urheiluilta: Menestyksekkään urheilujan uran vaatimukset

Olympiavoittaja kärähti - toinen dopingtapaus Venäjän lentismiehille kymmeneen päivään

Venäjän miesten lentopallomaajoukkueen ympärillä kuohuu, kun toinen Moskovan Dynamon maajoukkuepelaaja antoi lyhyen ajan sisällä positiivisen dopingnäytteen.

urheilu
Yleiskuva lentopallosta
EPA

Aleksei Obmotshajev on Lontoon olympiavoittaja ja Euroopan mestari. Hän on ollut viime vuosina Venäjän ykkösvaihtoehto liberon rooliin. Obmotshajev kuului myös viime syksyn EM-kisojen Venäjän miehistöön.

Obmotshajev ei antanut positiivista A-näytettä viime aikojen dopingkohuaine meldoniumista, vaan häneltä löytyi kiellettyä psyykelääkettä.

Vuosi sitten Aleksei Obmotshajev erosi näyttävästä vaimostaan Nataliasta (entinen Gotsharova) ja silloin venäläislehdistö uutisoi, että "yksi kauneimmista lentopallopariskunnista" (siirryt toiseen palveluun) on päätynyt eroon.

Maajoukkuepelaaja on ollut sivussa jo jonkin aikaa seurajoukkue Moskovan Dynamon harjoituksista ja otteluista. Mikäli hänen B-näytteensä vahvistaa käryn, niin hän saa lähtöpassit joukkueesta ja venäläislähteen mukaan kolmen vuoden pannan ammatistaan.

Venäläislentopalloilija Aleksander Markin jäi nalkkiin reilu viikko sitten meldoniumin käytöstä. 25-vuotias Moskovan Dynamon pelaaja oli tällä kaudella pelannut Venäjän maajoukkuepaidassa olympiakarsintoja.

Suosittelemme

Tuoreimmat