Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • He pelaavat rahasta
  • Välierä: Pauli Nevala - keihäänheittäjä
  • Elävä arkisto: Pesäpallo - Suomen kansallispeli

Karismaattinen NHL-veteraani ilmoitti kyyneleet silmissä uran päättymisestä

Entinen Stars-kapteeni Brenden Morrow, 37, piti tunteikkaan lehdistötilaisuuden Dallasissa.

urheilu

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Brenden Morrow aloitti NHL-uransa Stanley Cupin finaaleilla Dallas Starsissa viime vuosituhannella, kaudella 1999-2000 ja päätti kiekkouransa Stanley Cup -finaaleihin Tampa Bayn pelipaidassa kaudella 2014-15.

Philadelphian legendaarinen Legion Of Doom -ketju Eric Lindros - John LeClair- Mikael Renberg oli vastassa, kun Morrow aloitti NHL-taipaleensa.

Morrow on Vancouverin vuoden 2010 kisojen olympiavoittaja, Tshekin vuoden 2004 MM-kisojen maailmanmestari ja jääkiekon worldcup -voittaja vuodelta 2004, mutta se kirkkain kruunu - NHL-mestaruus - jäi lopulta saamatta.

Yksitoista kautta Dallasissa urallaan pelannut, 991 NHL-runkosarjaottelun veteraani kokosi ammattilaisurallaan pisteet 265+310=575. NHL:n pudotuspeleissä Morrow esiintyi aina periksiantamattomasti ja saalisti kevään 118 playoffs-peleissä tehot 19+27=46.

Morrow tuli tunnetuksi sisukkaana ja kamppailuhalukkaana pelaajana, joka jätti joka ilta kaikkensa jäälle 180-senttisestä ja liki satakiloisesta varrestaan.

Pitkäaikainen Dallas-molari Marty Turco muistutti, kuinka lujatahtoinen pelaaja Morrow itseasissa oli.

- En ole rehellisesti sanoen ollut koskaan niin kovan kaverin ja ihmisen lähellä. Hän (Morrrow) pelasi niin monesti huolimatta loukkaantumisistaan. Eihän sitä suuri yleisö koskaan tiennyt, että hän poti useimmiten aina jotain vammaa mutta pelasi silti, Turco paljasti.

Suosittelemme

Tuoreimmat