Suora

  • Hiihdon Suomen cup
  • Hiihdon Suomen cup
  • Pikaluistelun MC: Stavanger
  • Mäkihypyn SM

Ei kuohuja, mutta pientä kuplintaa - HIFK aloitti väkevästi

HIFK:n ja Pelicansin välinen puolivälieräsarja ei vielä kuplinut tai kuohunut. Korkeintaan vähän pirskahteli. HIFK otti sarjan ensimmäisen voiton 5-1-voitolla.

urheilu
Pelicansin Miro Hovinen ja HIFK:n Joonas Rask
Pelicansin Miro Hovinen ja HIFK:n Joonas RaskTomi Hänninen

Pelicansin valmentaja Petri Matikainen loi puolivälieräsarjaan ennakkoasetelmia sanomalla Pelicansin ryöstäneen HIFK:n brändin. Runkosarjassa Pelicans pelasi kovaa – ylikin läikkyi monta kertaa. Vähän kuin HIFK:llakin joskus fyysisemmän pelin vuosinaan.

Nähtiinkö tänään kaukalossa kummaltakaan joukkueelta sitä odotettua ja mystistä brändikiekkoa?

- Ei kyllä nähty, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen naurahti.

- Nuo arviot voi muutenkin jättää omaan arvoonsa. Pelicans pelasi kovaa, kun oli paikka, mutta me kyllä tulimme jalalla alta pois, HIFK-luotsi jatkoi.

Pelicans-leirin silmään osui pieni ripaus brändikiekkoon viittavia seikkoja.

- Oli siellä osittain hyvää kamppailua, mutta nämä ensimmäiset pelit yleensä aina vain tietyllä tapaa vasta aukaisee sen sarjan. Ei näistä kannata sen isompia tarinoita veistellä. Nyt mennään eteenpäin, Matikainen summasi Timo Jutilaa siteeraten.

Pientä jännitettä sarjaan tuli Stefan Lassenin taklauksesta. Tanskalaispakki jyräsi avauserässä rekan lailla Siim Liivikin yli. Taklaus osui huonossa asennossa ollutta Liivikiä suoraan päähän ja Lassen sai 2+10 minuutin rangaistuksen.

- Eiköhän se mene käsittelyyn. Se on helppo olla kova poika, kun tulee puskista tilanteeseen, jossa toinen jo pitää meidän ukkoa. Herrat päättävät, mitä tulee, Törmänen sanoi.

HIFK loi tilanteensa ja värkkäsi maalinsa repimällä tehokkaasti Pelicansin tiiviin viisikon repaleiksi.

- Lähdettiin kimpoilemaan ja tekemään jotain supermieshommia. Äkkiä unohtui, millä pystyttiin edellinen sarja voittamaan, Matikainen viittasi edelliseen KalPa-sarjaan.

- Ja hirvittävä määrä annettiin helppoja maaleja. Kolme kertaa alivoiman viime sekunneilla tai heti sen jälkeen päästettiin maali. Se kuvastaa, ettei ihan jaksettu painaa loppuun asti, Pelicans-valmentaja summasi.

Suosittelemme

Tuoreimmat