Lahti ja Tuppurainen liikaa tehottomalle SaiPalle

Pudotuspelien toiset puolivälierät tarjosivat hyvää kiekkoviihdettä Lappeenrannassa, vaikka SaiPa joutui toistamiseen tunnustamaan JYPin paremmakseen - nyt lukemin 4-2.

Miika Lahti, JYP #28 Kuva: Tomi Hänninen

Ottelun ratkaisu nähtiin heti kolmannen erän alussa 2-2-tilanteessa 2-2, kun Jani Tuppurainen karkasi Anssi Löfmanin nappisyötöstä maalintekoon. Tuppuraiselta pieni harhautus ja verkko heilumaan Jani Niemisen takana.

SaiPan kuviot hieman levisivät tässä tilanteessa ja hetkeä myöhemmin Miika Lahden kääntölaukaus yllätti SaiPa-molarin helponnäköisesti, sillä Janne Kolehmainen rakensi maskin Niemisen eteen.

Playoffs-pelaajan ruumiillistuma Miika Lahti on tehnyt kahteen pudotuspeliin nyt kolme maalia, kun hän iski runkosarjassa yhteensä viis täysosuma pelaamissaan 47 ottelussa.

JYP-hyökkääjä Anssi Löfman iloitsi toisesta kiinnityksestä lauantaina.

- Ottelussa oli meiltä hyvää tekemistä niin puolustuksessa kuin hyökkäyspäässä, vaikka avauserä olikin hieman hankala. Paransimme kuitenkin illan aikana peliämme koko ajan, hän korosti.

- Hyvinhän se Tuppurainen näkyi, kun hän irtosi hienosti nousuun, jonka kruunasi hieno viimeistely, myhäili Löfman.

- Tiistaina on edessä varmastisamantyyppinen vääntö. Kotihallissa maalit on iskettävä niistä paikoista, jotka tulevat eteen, Löfman pohti.

- Mitä pidemmälle sarja etenee, niin fyysisyys kovenee ja siihen on oltava valmiina.

SaiPan Elmeri Kaksonen myönsi, että joukkue kaatui tehottomuuteen.

- Kärsivällisyyttä pitää olla enemmän. Lisäksi vastustajan ylihyökkäykset on saatava kuriin, sillä esimerkiksi JYPin voittomaali oli tästä hyvä esimerkki.

Kaksonen näki illan ottelussa paljon hyvää, vaikka luu jäi vain kouraan.

- Tiistaiksi joukkue ”freesaa” vähän mieltä, sillä sarjahan on ihan alussa. 2-0-tilanne ei ole mitään pudotuspeleissä. Jokainen peli on oma taistelu ja tiistaina lähdemme hakemaan voittoa, päätti Kaksonen.

SaiPa kannattajien toiveissa on varmasti Jussi Markkasen paluu tiistaina veräjänsuulle, vaikka Jani Niemistä ei tappioista voinyt yksin syyttää.

Myös ykkösketjuun Rau-McIntyre-Jokinen olisi saatava tehoja lisää, sillä pudotuspeleissä tämä ketju on vielä ilman maaleja.

Juhani Lahti, Lappeenranta