Veikkausliiga jo ovella – Inter hankki rutkasti maajoukkuekokemusta

Veikkausliigaseura Turun Inter vahvistuu Kyproksen ja Malin maajoukkuemiehillä.

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma sai joukkueeseensa kaksi vahvistusta (arkistokuva). Kuva: Tomi Hänninen

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava turkulainen FC Inter on hankkinut kaksi maajoukkuepelaajaa vahvistamaan ryhmäänsä ennen 2. huhtikuuta alkavaa kautta.

Turkuun siirtyvät Kyproksen maajoukkueessa 43 ottelua pelannut Marios Nikolaou ja Malia 79 kertaa A-maajoukkueessa edustanut Adama Tamboura.

32-vuotias Nikolaou pelaa keskikentän pohjalla ja hän siirtyy Interiin pelattuaan viimeksi Kreikan pääsarjan Levadiakoksessa. Hänellä on kokemusta myös Panioniosin riveistä, mutta suurimman osan urastaan hän on viihtynyt kotimaansa AEL Limassolissa.

- Olen saanut Mariosista varsin ammattimaisen vaikutelman. Meidän materiaalimme on ollut talven otteluissa melko kapea erityisesti keskikentän osalta, ja sen vahvistaminen oli ykkösprioriteettimme kauden alun lähestyessä, kommentoi Interin päävalmentaja Job Dratgsma seuran tiedotteessa.

30-vuotias Tamboura on laitapuolustaja, joka edusti viimeksi tanskalaista Hobro IK:ta. Sitä ennen hän pelasi kolme kautta saman sarjan Randersissa. Viidessä Afrikan mestaruusturnauksessa Malia edustanut Tamboura on pelannut myös ranskalaisessa Metzissä ja Helsingborgin riveissä Ruotsissa.

- Vasenjalkaisena pelaajana hän antaa lisää mahdollisuuksia joukkueemme pelaamiseen. Hän on moderni laitapuolustaja, joka pystyy myös tukemaan hyökkäyksiä, sanaili Dragtsma Tambourasta.

Molempien uusien hankintojen sopimukset kattavat kauden 2016.

Nikolaou liittyy Interin mukaan torstaina pelattavan Ukraina-Kypros -maaottelun jälkeen. Myös Tambouran oli määrä edustaa Malia Afrikan mestaruusturnauksen 25. ja 28. maaliskuuta pelattavissa karsintaotteluissa, mutta harjoituksissa saadun kolhun takia matka jää häneltä väliin. Tambouran odotetaan liittyvän joukkueen mukaan loppuviikosta.