1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Liigapomo: Ei ole enää toivoa, että Blues jatkaisi liigassa

SM-liiga valmistautuu pelaamaan ensi kaudella 15 joukkueen sarjan. Vesa Puttosen mukaan Espoon putoaminen liigakartalta on pettymys.

Kuva: Tomi Hänninen

SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Vesa Puttonen on pettynyt, ettei Bluesin taustayhtiö Jääkiekko Espoo Oy:tä pystytty pelastamaan konkurssilta. Puttonen totesi heti konkurssiuutisen jälkeen, että SM-liiga valmistautuu pelaamaan ensi kaudella 15 joukkueen sarjan.

- Jos mietitään tätä aikataulua, niin kohta käännytään huhtikuun puolelle ja ensi kauden sarjaohjelmaa rakennetaan jo kovaa vauhtia seurojen kanssa. Tähän asti sitä ollaan rakennettu 16 joukkueen pohjalta ja nyt lähdetään siitä, että ensi kaudella pelaa 15 joukkuetta, Puttonen kommentoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Lähdemme toteuttamaan suunnitelma B:tä eli 15 joukkueen sarjaa. Siinä on ihan oma tekemisensä. 15 joukkueen sarja on aika haastava rakennelma kaiken kaikkiaan.

Puttosta harmittaa, että Espoo putoaa liigakartalta. Hän kuitenkin mainitsee osanneensa odottaa konkurssipäätöstä Bluesin talousvaikeuksia seuratessa.

- Tämä on lopullinen päätös. Nyt ei ole enää toivoa siitä, että Blues liigassa jatkaisi.

- Blues on ollut tärkeä osa liigaa. Bluesin junioritoiminta on valittu monta peräkkäin ykköseksi menestyksen ja laajuuden pohjalta. Espoossa on liigaan sopiva hieno halli. Espoo on iso talousalue. Onhan se iso pettymys liigalle, että näin kävi.

Bluesin mukaan sillä on konkurssilainsäädännön mukaisesti kahdeksan päivää aikaa pyytää konkurssipäätöksen perumista. Käytännössä useimmiten se tarkoittaa konkurssivelkojen maksua.