Hotellimajoituksesta pulaa - Qatarin MM-kisaturisteja majoitetaan beduiinitelttoihin?

Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisavieraat saattavat päästä aistimaan aitoa paimentolaistunnelmaa, sillä kisajärjestäjät suunnittelevat majoittavansa tuhansia kisaturisteja beduiinitelttoihin.

urheilu
Qatar jalkapallo.
EPA

Qatar suunnittelee majoittavansa tuhansia vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoihin matkaavia turisteja beduiinityylisiin telttoihin. Teltat sijoitettaisiin autiomaahan lähelle kisapaikkoja. Telttaratkaisuun ollaan päätymässä, sillä kisapaikoilla on pulaa majoituksesta.

Kisoihin odotetaan puolta miljoonaa katsojaa, joista valtaosa majoittuu hotelleissa. Kisapaikoille on rakennettu runsaasti uusia hotelleja. Tuhansille turisteille kuitenkin tarjotaan mahdollisuutta majoittua teltoissa stadionien lähellä. Järjestäjien mukaan telttamajoitus tarjoaa mahdollisuuden tutustua aitoon, paikalliseen kulttuuriin.

Qatarin kisojen järjestelytoimikunnasta kerrotaan, että he ovat innoissaan mahdollisuudesta tarjota kannattajille monenlaista majoitusta.

Jos monet kisoihin matkaavat fanit majoittuvat Qatarin naapurimaihin, joissa hotellimajoitusta on enemmän tarjolla ja ja alkoholin saanti vapaampaa kuin Qatarissa, vähentää se kisajärjestäjien paineita erilaisten majoitusvaihtoehtojen järjestämiseen. Qatarissa alkoholin nauttiminen on kiellettyä ja sitä myydään vain luksushotelleissa.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat