1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jeglertz jättää maajoukkueen – "Ei hän ole päätöstään sen enempää perustellut"

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Andrée Jeglertz ei aio hakea jatkoa nykyiseen sopimukseensa. Palloliiton puheenjohtajan mukaan uutta päävalmentajaa aletaan kartoittaa kesän aikana tai syksymmällä.

Urheilu
Andrée Jeglertz
Andrée JeglertzAOP

Suomen naisten jalkapallomaajoukkuetta vuodesta 2010 alkaen valmentanut ruotsalainen Andrée Jeglertz on ilmoittanut Palloliitolle, että hän päättää pestinsä sopimuksen päätyttyä. Jeglertzin sopimus kattaa käynnissä olevat EM-karsinnat sekä mahdollisen EM-lopputurnauksen.

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja vahvisti Ilta-Sanomien uutisoiman asian Yle Urheilulle. Alajan mukaan Jeglertz katsoo, että hänen tehtävänsä Suomessa ja Suomen maajoukkueen peräsimessä on täytetty EM-karsintojen jälkeen.

- En osaa sanoa, tuliko Jeglertzin ilmoitus yllätyksenä. Tämä on ollut kohtuullisen merkittävä ja pitkäjänteinen aika, ja hän on toiminut sekä teknisenä johtajana että naisten maajoukkueen päävalmentajana. Hän on toiminut ahkerasti ja tehnyt parhaansa, Alaja sanoi Yle Urheilulle.

- Ei hän ole päätöstään sen enempää perustellut. Hän on ollut ansiokkaasti tehtävässään vuodesta 2010 asti ja vetää nämä karsinnat loppuun.

Onko seuraavaksi kotimaisen valmentajan vuoro?

Alajan mukaan Palloliitto ei ole vielä aloittanut Jeglertzin seuraajan kartoitusta, vaan se aloitetaan kesän aikana tai sen jälkeen, kun nähdään mihin suuntaan joukkue on menossa EM-karsinnassa. Naisten maajoukkueella on karsinnassa edessään vielä viisi ottelua, joista kaksi on kotiottelua.

Naisten maajoukkue on pelannut nyt kuusi vuotta ulkomaalaisen valmentajan alaisuudessa. Onko seuraavaksi kotimaisen valmentajan vuoro? Siihen Alaja ei ota vielä kantaa.

- Emme ole miettineet tätä asiaa yhtään. Olemme nyt vasta ottaneet tiedon vastaan, vedetään muutama peli ja sitten katsotaan. Se tulee sitten eteen, kun tilanteesta aletaan keskustella ja kartoittaa, Alaja sanoi.

- Yleensähän näissä hauissa on tärkeintä, että löydetään oikea henkilö, oli hän sitten tästä tai jostain muusta maasta. Nyt sitä on ennenaikaista kommentoida.