Koe uusi yle.fi

Suora

 • Hiihdon Ski Classics: La Diagonela
 • Taitoluistelun EM: Jäätanssin vapaatanssi
 • Hiihdon Suomen Cup: Miesten viesti
 • Ampumahiihdon MC: Naisten takaa-ajokilpailu
 • Pikaluistelun MC: Erfurt
 • Taitoluistelun EM: Jäätanssin vapaatanssi
 • Ampumahiihdon MC: Miesten takaa-ajokilpailu
 • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
 • Pikaluistelun MC
 • Lentopallon Mestaruusliiga: VaLePa - ETTA
 • Lentomäen MM 2018 3. ja 4. kierros
 • Lentomäen MM
 • Taitoluistelun EM: Naisten vapaaohjelma
 • Urheiluruutu
 • Taitoluistelun EM: Naisten vapaaohjelma
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Kärpät käänsi tehokkaasti - "Kaveri oli tuon verran parempi"

Kärppien hyökkäyspeli parantui huomattavasti ensimmäisestä kotiottelusta. Vaikka ylivoima ei toiminut, käänsi kotijoukkue kiekkoa nopeasti vastaan ja iski sitä kautta myös ratkaisevat maalit. Illan tehokkaimpana hääri Haukiputaan Ahmojen kasvatti Sakari Manninen (1+1).

Oulun Kärpät
Markus Nutivaara
Markus Nutivaara iski avausmaalin Raksilassa. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

OULU. TPS:n illan pääkäskijä Jarno Pikkarainen korosti avauskympin merkitystä joukkueelleen. Turkulaiset selvisivät Kärppien alkurynnistyksestä kahdesta alivoimasta huolimatta. Kotijoukkueen ylivoimaa leimasi hätäisyys. Teemu Lassila vieraiden maalilla hoiti torjunnat vakuuttavasti.

Jälkimmäisellä kympillä kolmannesta alivoimastaan selvittyään TPS paransi kiekollista peliään. Se ahdisteli Sami Rajaniemen maalia sitä vaarallisemmin mitä pidemmälle erä eteni. Ilman maaleja mentiin ensimmäiselle tauolle.

Toisen erän vierailija aloitti vahvalla otteella. Se hallitsi nelisen minuuttia, muttei päässyt Elmeri Erosen tolppaohjausta lähemmäksi. Kärpät käänsi hallinnan itselleen erityisesti nelosketjun vahvan luistelun innoittamana.

Nelosketju pohjusti myös isäntien johtomaalin yli minuutin mittaisella pyörityksellään vieraspäädyssä. Koko TPS:n viisikko ei ehtinyt vaihtoon, kun Kärpät käänsi nopeasti. Mika Pyörälän oivalluksella kiekko nopeasti keskialueelta hyökkäyskulmaan. Siellä Miro Aaltonen pienen pyörähdyksen jälkeen löysi loistavalla poikittaisyötöllä pisteiden välistä Markus Nutivaaran.

Suoraan syötöstä lähtenyt lyöntilaukaus ei jättänyt hyvin torjuneelle Teemu Lassilalle mahdollisuuksia.

Kärpät myllytti vahvasti edelleen erän edetessä, mutta tarkkuus viimeistelystä puuttui. TPS kuormitti avainpelaajiaan suurella minuuttikuormalla. Toiselle tauolle kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Nopeista käännöistä ratkaisu

Peli ratkesi nopeasti kolmannen erän alussa. Kaksi Kärppien nopeaa vastahyökkäystä alle neljään minuuttiin ja peli oli selvä. Ensin Sakari Manninen oli terävänä irtokiekossa Ahon ja Ikosen pohjustuksen jälkeen. Pari minuuttia myöhemmin Manninen tarjoili "raipemaisen" lättysyötön Saku Mäenalaselle, jonka laukaus painui putken alle.

Mainion ottelu pelannut Sakari Manninen (1+1) oli iltaan tyytyväinen.

- Meillä oli hyvä jalka ja pelillistä taitoa ketjussa. Oli mukava ja helppo pelata älykkäitten kavereiden kanssa, myhäili vaarimaisen hymyn omaava Kellon nuorukainen.

Kärppien Lauri Marjamäki ei tänään seurustellut, mutta oli tyytyväinen erityisesti joukkueensa tasapainoiseen esitykseen.

- Kyllä se oli meiltä kypsä ja tasapainoinen esitys. Liikuttiin hyvin ja saatiin sitä kautta painetta. Se auttoi myös jäähyttömyyteen. Meillä on kova arvostus TPS:aa kohtaan ja torstaina pitää taas olla Turussa valmiina. Tänään joukkue oli valmis heti alusta. Lisäksi oltiin kärsivällisiä, vaikka tulosta ei heti saatukaan.

Kärppien nelosketju on löytänyt hienon peli-ilmeen Miska Humalojan sentteripelin myötä. Humaloja oli itsekin tyytyväinen ketjunsa peliin.

- Puolustettiin hyvin eikä otettu jäähyjä. Päästiin hyvin kääntämään peliä ja saatiin pitkiä hyökkäyksiä niiden päähän. Hyvä kemia on löytynyt tuohon meidän nelosketjun peliin. Hyviä mylläköitä saatiin aikaan tänään. Vielä paremmin pystytään kuitenkin tekemään hommia.

TPS:n Jerry Ahtola tunnusti vieraiden vaikeuden päästä paikoille.

- Ihan hyvä lähtö meiltä. Sellaista vieraskiekkoa, mitä täällä pitääkin pelata. Heti, kun ruvettiin jahtaamaan (tasoitusta) tappioasemassa, niin rupesi tulemaan omiin. Annettiin avauserässä jäähyjen kautta otetta Kärpille. Siinä meille parantamisen paikka jatkossa.

- Kärpät oli tuon verran parempi. Ei Kärppiä vastaan tule paljon maalipaikkoja, se oli tiedossa. Pitää olla tylympi hyökkäyspäässä ja ennen kaikkea kiekottomien tehdä tila kiekolliselle. Ihan hyvät lähtökohdat meille jäi torstaille. Päästään kotiin tasoittamaan sarja.

TPS:n päävalmentajana tänään toiminut Jarno Pikkarainen ei tänään selitellyt turhia.

- Tämä oli ryhtiliike meiltä pelillisesti, mutta se ei riittänyt. Kärpät oli vikkelä eikä siinä kahta sanaa. Meille jäi vielä paljon petrattavaa.

Juhopekka Pietilä

Suosittelemme

Tuoreimmat