Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

RoPSin unelma on Suomen mestaruus ja pääsy pitkälle Eurooppa-liigassa

Rovaniemen Palloseuran pelaajat tavoittelevat tulevalla kaudella Eurocup-paikkaa. Joukkueen unelmana ovat Suomen mestaruus ja pääsy mahdollisimman pitkälle Eurooppa-liigassa.

urheilu
RoPS-pelaajien riemua jalkapallokentällä
Viime kaudella RoPS juhli hopeaa, nyt unelmana on mestaruus.Juha Mäntykenttä / Yle

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen on tyytyväinen pelaajiensa asettamien tavoitteisiin.

– Joukkueen tavoite on Eurocup-paikan uusiminen. Tämä edellyttää sijoittumista sarjassa kolmen parhaan joukkoon tai menestymistä Suomen Cupissa, Malinen kertoi.

– Unelma joukkueella on Suomen mestaruus sekä Eurooppa-liigassa tunkeutuminen kohti lohkovaihetta.

– Korostan, että emme unelmoi suoraan Eurooppa-liigan lohkovaiheesta, vaan nimenomaan tunkeutumisesta lähemmäksi. Se tarkoittaa silloin, että ainakaan ensimmäiselle kierrokselle emme jää, Malinen täsmensi.

Seurajohdon tavoite kuuden sakissa

Tulevan kauden tavoitteeksi seurajohto on jo aiemmin linjannut sarjasijoituksen vakiinnuttamisen kuuden parhaan joukkoon.

Juha Malinen ei näe ristiriitaa joukkueen omien ja seurajohdon maltillisempien tavoitteiden välillä.

– Jos olemme kauden aikana kuuden parhaan joukossa, niin se tarkoittaa, että olemme yksi niistä joukkueista, jotka tavoittelevat mitaleja.

Viime kaudellla Rovaniemen Palloseura voitti Veikkausliigassa hopeaa. Joukkueen kapteeni Antti Okkonen piti riman nostamista luonnollisena kehityksenä edelliskausien tuloksia vasten.

– Jos viime kaudella saavutimme hopeaa, niin huono on alkaa sitä alemmaksi tähtäämään. Kun on kerran saanut maistaa jotain hyvää, niin sitä haluaa saada lisää, kapteeni kommentoi hymy huulilla.

– Urheilusta kun puhutaan, niin tavoitteiden pitääkin olla kovia. Mutta en näe mitään syytä, miksi niitä ei voisi saavuttaa myös tällä kaudella, Okkonen alleviivasi.

Päävalmentaja komppaa kapteenia

Juha Malinen oli kapteeninsa kanssa samoilla linjoilla.

– Pelaajat ovat kunnianhimoisia. Näin täytyy suomalaisessa joukkueessa ollakin. Käytetään Europeleissä saatu tilaisuus hyväksi ja viedään Suomea eteen päin, Malinen päätti.

Kohti unelmaa

Rovaniemen Palloseuran kausi alkaa tiistaina 29.3. RoPS kohtaa Suomen Cupin viidennellä kierroksella Oulussa Kakkosen JS Herculesin. Peli alkaa kello 18.30. Veikkausliigassa Rovaniemen Palloseuran pelit alkavat nousijajoukkue PK-35 Vantaan vieraana lauantaina 2.4.2016 kello 17.00.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat