Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Miesten lyhytohjelma
  • Sykähdyttävin hetki 2017

Jonatan Johansson: "Valioliigamestaruus on enää kahden kauppa"

Yle Urheilun asiantuntija Jonatan Johansson näkee Valioliigan mestarikandidaateiksi enää Leicesterin ja Tottenhamin.

urheilu
Leicesterin Jamie Vardy, Riyad Mahrez ja Danny Drinkwater
Leicester on tämän kauden sensaatio Valioliigassa.AOP

Charlton Athleticille vuosina 2000-2006 Valioliigassa maaleja tehtaillut Jonatan Johansson uskoo, että Valioliigamestaruus on enää kahden kauppa.

Viikonlopun Valioliigakierroksella kauden sensaatiojoukkue Leicester City ei suostunut vieläkään häviämään punnertaessaan 1-0-voiton Crystal Palacen kotipesästä.

Tottenham piti eron viidessä pisteessä ottaessaan 3-0-voiton kotonaan Bournemouthista. Myös Arsenal pääsi pitkästä aikaa voiton makuun kaataessaan Evertonin ja roikkuu kaksikon perässä kuusi pistettä Tottenhamista jääneenä.

- Leicesteriltä jo neljäs 1-0-voitto viiden viime kierroksen aikana. Siellä on hirveän vahva joukkuehenki ja usko voittamiseen. Ryhmässä on tiivis kuri, ja ne taistelevat joukkueena toisilleen, Yle Urheilun asiantuntija Johansson toteaa.

- Sen huomaa, kun tarvittaessa hyökkääjät juoksevat alas saakka puolustamaan jos tarve vaatii, ja sen huomaa yksittäisten pelaajien teoista, miten kaikki pelaavat koko ajan sydän mukana.

Kauden alla uskoin, että Arsenal vie mestaruuden, mutta he ovat menettäneet liian paljon pisteitä peleistä, jotka olisi pitänyt voittaa. Nyt kyllä mahdollisuudet ovat todella pienet.

Johansson huomauttaa myös, että vaikka Leicesterin "romahdusta" on odotettu kierros toisensa jälkeen, fakta on, että joukkue pelaa jatkuvasti "erinomaista jalkapalloa".

- Vastahyökkäyspeli on erinomaista, ja palloa siirrellään todella järkevästi boxin ulkopuolella siten, että tilanteita tulee jokaisessa matsissa, Johansson kehuu.

Tottenham otti todella tärkeät kolme pistettä sunnuntaina Bournemouthilta ja piti eron sarjajohtaja Leicesteriin viidessä pisteessä.

- Heiltä mahtava voitto paineen alla, vaikka ottelu ei ollut helppo. Nyt se on sitten näiden kahden välillä, kumpi mestaruuden vie. Kumpi tahansa on todella yllätysmestari.

Myös Arsenal otti pitkästä aikaa voiton, eikä sitäkään voi laskea kokonaan mestaruustaistelusta.

Johansson ei "Tykkimiehiin" enää usko.

- Kauden alla uskoin, että Arsenal vie mestaruuden, mutta he ovat menettäneet liian paljon pisteitä peleistä, jotka olisi pitänyt voittaa. Nyt kyllä mahdollisuudet ovat todella pienet. Ainoa toivo tykkimiehillä on, että kärkikaksikko rupeaa hermoilemaan, alkaa hävitä ja Arsenal voi tulla sitten takaa. Siihen en kuitenkaan usko.

Manchester City koki sunnuntaina 0-1-tappion paikallispelissä Unitedille. Se oli viimeinen niitti Cityn mestaruushaaveille.

- 10 pistettä Tottenhamiin ja 15 Leicesteriin. City saa kyllä nyt keskittyä ennemmin siihen, että saa pidettyä neljännen sijansa ja West Hamin ja ManUn takanaan. Olen nähnyt Cityn kaksi viimeistä peliä, ja vaikka siellä on joukkue täynnä hyviä pelaajia, eivät he saa juuri mitään aikaan. Eivät ole sillä tapaa tehokkaita kuin viime kaudella tai edes nyt alkukaudesta. Ne vain luottavat siihen, että joku tähti tekee yksin jotain mahtavaa ja tekee maalin, Johansson ihmettelee.

Yksi kierroksen herkullisimmista otteluista oli Liverpoolin ja Southamptonin välinen kahina, jossa Liverpool menetti 2-0-johtonsa ja taipui lopulta 2-3-tappioon.

- Katsoin ottelun parhaat palat, ja siinä oli vielä Joe Allenilla aivan avopaikka tehdä 3-0-johtomaali, mutta niin ei käynyt, ja Soton nousi lopulta ohi. Tuo peli kertoo paljon koko Liverpoolin kaudesta. Melkoista ylä- ja alamäkeä. Täällä Briteissä on paljon puhuttu Kloppin taktiikasta ja siitä, että kun prässätään niin paljon, se vie voimia. He ovat pelanneet huonosti pelien lopussa. Kloppin pelityyli ei sovi Poolin kaikille tämänhetkisille pelaajille.

Leicesterin ohella Johansson on nauttinut West Ham Unitedin pirteistä esityksistä ja siitä, miten toinen pikkuinen seura hämmentää kärkikahinaa.

- West Hamin pelejä on kiva katsella. Joukkue, joka pelaa todella hienoa jalkapalloa. Mestarien liigan paikka olisi heille mahtava saavutus. Chelseaa vastaankin vieraissa lauantaina johtivat ottelua kahdesti, mutta joutuivat lopussa tyytymään tasapeliin.

- Mahtava Valioliigakausi kaiken kaikkiaan tähän asti, ja koko kausi on antanut meille faneille paljon uutta, Johansson hehkuttaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat