1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vladimir Klitschko haluaa otella olympiakullasta - "Jos se on sallittua, olen paikalla"

Neljän liiton MM-tittelit hävinnyt Vladimir Klitschko innostuu olympianyrkkeilyn ajatuksesta. Ensin on kuitenkin edessä uusintaottelu Tyson Furya vastaan.

Vladimir Klitshko Kuva: EPA

Entinen raskaansarjan maailmanmestari Vladimir Klitschko aikoo otella Rion olympialaisissa, jos hänen titteliottelunsa uusinta Tyson Furya vastaan sallii sen.

Klitschko voitti vuoden 1996 Atlantan olympialaiissa superraskaansarjan kultaa. Ensi kesän olympialaisiin ollaan päästämässä myös ammattinyrkkeiljät. Aloite on nyrkkeilyn kansainvälisen liiton AIBAn äänestyksessä kesäkuussa.

Klitschkon päätavoite on luonnolisesti voittaa takaisin neljän eri liiton maailmanmestaruudet, jotka hän hävisi tuomariäänin Furya vastaan viime marraskuussa. Päivämäärää uusintaottelulle ei ole vielä päätetty.

- Mielestäni on oikein, että ammattilaisten otteleminen Riossa sallitaan, mutta ei ole vielä varmaa, että niin tapahtuu, Klitschko sanoo.

- Olen vakuuttunut, että monilla ammattilaisilla olisi vaikeuksia sopeutua amatöörien tyyliin. Ensimmäinen tehtäväni on kuitenkin uusintaottelu Furya vastaan. Jos se sopii aikatauluuni, en sulkisi olympiaisia pois. Jos se vain on sallittua, olen paikalla.

40-vuotias Klitschko on voittanut 64 uransa 68 ammattilaisottelusta.