Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Urheiluilta: Menestyksekkään urheilujan uran vaatimukset

Ville Nieminen suitsutti työn sankareita – siviilitöistä suoraan kaukaloon

KeuPa HT:n päävalmentaja Ville Nieminen kehui vuolaasti puoliammattilaisena toimivia pelaajiaan Mestis-välieräpaikan varmistuttua.

urheilu
Mestis.
Kalle Pallonen / Yle

KeuPa HT eteni ensimmäisenä Mestis-joukkueena välieriin ja joukkueen päävalmentaja Ville Nieminen oli yhtä iloa SaPKosta otetun 3-2-voiton jälkeen.

- 120 päivää sitten olimme sarjassa viimeisenä. Nämä jätkät ne vaan jaksoivat uskoa itseensä. Ja nuoreen, kokemattomaan, mistään mitään tietämättömään, itseluottamuksella olevaan valmentajaan, Nieminen sanoi puhelimitse.

Nieminen suitsutti pelaajistoansa ja mainitsi nimeltä Panu Hyypän, Joona Peräsen, Emppu Pulliaisen ja Jussi Viitasen, jotka tulivat mukaan Jyväskylästä.

- Nappasimme heidät sieltä kyytiin, he olivat olleet aamun töissä. Sitten tulivat tänne, ottivat päiväunet autossa ja vetivät henkensä kaupalla kaukalossa. Nyt menemme kotiin ja he menevät huomenaamuna töihin. He ovat työn sankareita!

Nieminen jakoi kiitosta myös valmennustiimilleen ja käänsi huomiota pois itsestään.

- Jouduimme monta kertaa alivoimalle, mutta se oli hyvin organisoitua. Minun työni siinä on ollut ampua lämmittelylaukaukset Antti Karjalaiselle ja apuluotsi Mikko Heiskanen on organisoinut tuon alivoimapelin. Aivan mahtavia juttuja.

Lopuksi kiekkoromantikko innostui vielä siteeraamaan legendaarista muusikkoa Juice Leskistä.

- Tässähän on henki vahva, niin vähäkin työ riittää maailman luomiseen, lauloi Juice. Nyt koneisto alas ja sitten viikonloppuna lataamme uudestaan.

Suosittelemme

Tuoreimmat